Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 02.09.2018 року у справі №629/3910/17

Ухвала КЦС ВП від 02.09.2018 року у справі №629/3910/17

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 130

Постанова

Іменем України

07 листопада 2018 року

м. Київ

справа № 629/3910/17

провадження № 61-43148св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Стрільчука В. А.,

суддів: Кузнєцова В. О. (суддя - доповідач), Олійник А. С., Ступак О. В., УсикаГ.І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

представник позивача - ОСОБА_5,

відповідач - Панютинська селищна рада м. Лозова Харківської області, Комунальне підприємство Панютинської селищної ради «Управління благоустрою територій»,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу Панютинської селищної ради м. Лозова Харківської області на постанову Апеляційного суду Харківської області від 18 липня 2018 року у складі колегії суддів: Кружиліної О. А., Кіся П. В., Хорошевського О. М.,

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до Панютинської селищної ради м. Лозова Харківської області, Комунального підприємства Панютинської селищної ради «Управління благоустрою територій» (далі - КП ПСР «УБТ») про визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що ОСОБА_4 на підставі контракту, укладеного з Виконавчим комітетом Панютинської сельщної ради м. Лозова Харківської області від 21 лютого 2017 року був призначений на посаду директора КП ПСР «УБТ» та був наділений певними правами та обов'язками.

23 червня 2017 року ОСОБА_4, як керівника було усунуто від виконання обов'язків, а з підприємства вилучена печатка.

18 липня 2017 року було проведено позачергове засідання Виконавчого комітету Панютинської селищної ради м. Лозова Харківської області, на якому, на думку позивача, селищний голова Корпан О. П., переконав членів виконавчого комітету розірвати з ОСОБА_4 контракт, при цьому прийняте рішення та його зміст ОСОБА_4 не доводилися. У той же день, у ОСОБА_4 різко підвищився тиск і він був госпіталізований до лікарні.

26 липня 2017 року позивач вийшов на роботу, але до своїх обов'язків не приступив у зв'язку зі звільненням, яке відбулося відповідно до наказу КП ПСР «УБТ» №36-К від 18 липня 2017 року.

За весь період перебування у трудових відносинах з відповідачем, позивач жодного разу не притягувався до дисциплінарної відповідальності та умови контракту не порушував, вважає дії Панютинського селищного голови КарпанаО. М. злочинними в результаті яких ОСОБА_4 втратив роботу, також діями селищного голови позивачеві було спричинено значну моральну та матеріальну шкоду, постраждала його ділова репутація як керівника, він втратив нормальний сон та став нервовим, все це позбавило його вести нормальне життя, негативно позначилося на його психічному стані та викликало постійне відчуття тривоги та стресу. Вважає, що незаконними діями, пов'язаними з звільненням позивача, останньому спричинено моральну шкоду, яку він оцінює у 50 000,00 грн.

Рішенням Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 15 лютого 2018 року у складі судді Ткаченко О. А., у задоволенні позову ОСОБА_4 відмовлено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст