Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 14.03.2018 року у справі №305/1293/16-ц

Постанова КЦС ВП від 14.03.2018 року у справі №305/1293/16-ц

29.05.2020
Автор:
Переглядів : 128

Постанова

Іменем України

7 березня 2018 року

м. Київ

справа № 305/1293/16-ц

провадження № 61-5779 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д.Д. (суддя-доповідач),

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Синельникова Є. В., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи»,

представник відповідача - Грицюк ВячеславПетрович,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи» на рішення Рахівського районного суду Закарпатської області від 11 жовтня 2016 року у складі судді Бліщ О. Б. та ухвалу апеляційного суду Закарпатської області від 6 грудня 2016 року у складі колегії суддів: Джуги С. Д., Кеміня М. П., Готри Т. Ю.,

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до пункту 4 розділу XIII Перехідних положень ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У липні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи» (далі - ТОВ «Кредитні ініціативи») про зняття арешту з майна.

Позовна заява мотивована тим, що 26 березня 2008 року між ним та закритим акціонерним товариством «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (далі - ЗАТ «Промінвестбанк») було укладено кредитний договір, за умовами якого він отримав кредит у розмірі 19 366 дол. США зі сплатою 11 % річних за користування кредитом на суму залишку заборгованості з кінцевим терміном повернення - 25 березня 2015 року.

З метою забезпечення виконання зобов'язань за вказаним кредитним договором 26 березня 2008 року між ним та ЗАТ «Промінвестбанк» укладено договір застави автотранспорту, за умовами якого він передав в заставу автомобіль Ford Fusion, номерний знак НОМЕР_1. Приватним нотаріусом Рахівського районного натаріального округу зареєстровано заставу рухомого майна та накладено заборону на відчуження вказаного транспортного засобу і внесено до Державного реєстру обтяжень рухомого майна відповідний реєстраційний запис № 6870831.

Рішенням Рахівського районного суду Закарпатської області від 14 грудня 2012 року з нього на користь ЗАТ «Промінвестбанк» стягнуто заборгованість за кредитним договором у розмірі 134 991 грн 61 коп. Зазначену суму боргу за рішенням суду він сплатив у повному обсязі під час виконавчого провадження, у зв'язку із чим виконавче провадження було закрито.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст