Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 02.03.2018 року у справі №644/9094/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 02.03.2018 року у справі №644/9094/16-ц

06.06.2020
Автор:
Переглядів : 348

Постанова

Іменем України

06 вересня 2018 року

м. Київ

справа № 644/9094/16-ц

провадження № 61-9745 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Пророка В. В. (суддя-доповідач), Висоцької В. С., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач-ОСОБА_4,відповідач-ОСОБА_5,третя особа-Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради

розглянув у попередньому судовому засіданні в порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_5 на рішення Орджонікідзевського районного суду м. Харкова у складі судді Ізмайлова І. К. від 18 жовтня 2017 року та постанову апеляційного суду Харківської області у складі колегії суддів: Пилипчук Н. П., Кругової С. С., Колтунової А. І., від 20 грудня 2017 року в справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради про визначення місця проживання дитини.

Встановив:

У листопаді 2016 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_5, третя особа - Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради про визначення місця проживання дитини.

Позовна заява мотивована тим, що з 30 липня 2006 року він перебував у шлюбі з відповідачем, у них ІНФОРМАЦІЯ_1 народився син - ОСОБА_6. Рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 20 жовтня 2010 року шлюб між сторонами розірвано. Відповідно до рішення суду він щомісяця сплачує 700,00 грн аліментів на утримання сина. Після розірвання шлюбу син залишився проживати з матір'ю. Чоловік відповідачки ОСОБА_7, обмежує контакт з ним та сином. ОСОБА_5 разом з чоловіком ОСОБА_7 має чотирьох малолітніх дітей.

Позивач психічно здоровий, не має наркологічних захворювань, позитивно характеризується за місцем роботи, має стабільний самостійний дохід, за рахунок якого має можливість забезпечити достойний рівень як свого життя так і дитини, має власну квартиру де у сина є власна кімната, що дає можливість в повному обсязі створити всі необхідні умови для проживання та нормального розвитку дитини.

Вважає, що відповідачка належним чином не займається вихованням та доглядом за дитиною, його психічним та фізичним розвитком, оскільки вона має ще чотирьох дітей, яка якими, зокрема, змушений доглядати і його син. Наполягає, що він спроможний надати дитині належний рівень виховання, постійно піклується про його розвиток, купує йому необхідні речі, має достатній дохід та належні житлово-побутові умови. Проживання з батьком відповідатиме інтересам дитини, сприятиме належним умовам її проживання, гармонійному розвитку та вихованню, належному матеріальному забезпеченню, він як батько, бере активну участь у вихованні сина, систематично зустрічаюсь з ним, забирає його до себе та постійно підтримує з ним зв'язок.

Таким чином, позивач просив визначити місце проживання сина ОСОБА_6 з ним.

Рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 18 жовтня 2017 року позовні вимоги задоволено. Визначено місце проживання неповнолітнього ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1 разом з батьком ОСОБА_4 вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст