Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 06.08.2018 року у справі №592/9058/17-ц

Постанова КЦС ВП від 06.08.2018 року у справі №592/9058/17-ц

02.06.2020
Автор:
Переглядів : 139

Постанова

Іменем України

06 червня 2018 року

м. Київ

справа № 592/9058/17-ц

провадження № 61-200св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С.,

суддів: Лесько А. О., Мартєва С. Ю., Фаловської І. М., Штелик С. П. (суддя-доповідач)

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

представник позивача - ОСОБА_2,

відповідач - ОСОБА_3,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_3 на рішення Ковпаківського районного суду м. Суми від 27 жовтня 2017 року у складі судді Князєва В. Б. та ухвалу апеляційного суду Сумської області від 04 грудня 2017 рокуу складі суддів: Хвостика С. Г., Собини О. І., Ткачук С. С.,

В С Т А Н О В И В :

У серпні 2017 року ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що позивач після реєстрації шлюбу з іноземцем виїхала на постійне проживання до Швейцарії. В Україні залишилися її батьки, які проживали за адресою: АДРЕСА_1. ОСОБА_1 приїздила в м. Суми періодично. Після смерті матері батько став проживати з іншою жінкою. З 2012 року вона у зв'язку зі своїми сімейними обставинами не мала можливості приїздити в Україну та підтримувати спілкування з батьком. ІНФОРМАЦІЯ_1 помер батько позивача - ОСОБА_4, про смерть якого позивач дізналась у 2017 році. В зв'язку з тим, що через існуючі об'єктивні та суб'єктивні причини у неї з батьком були перервані будь-які відносини, їй не було відомо про його смерть, бо її ніхто про це навіть не повідомив. На випадок своєї смерті ОСОБА_4 склав заповіт, яким все своє майно заповів ОСОБА_1 З метою прийняття спадщини після смерті батька вона звернулася до Консульського відділу Посольства України у Швейцарській Конфедерації з завою про прийняття спадщини. У приватного нотаріуса Чернишенко В. В. її довірена особа дізналася, що спадщину після смерті батька має намір прийняти сестра померлого - ОСОБА_3 Нотаріус вказала на необхідність звернутися з відповідною позовною заявою до суду.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст