Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 26.08.2018 року у справі №346/5603/17

Ухвала КЦС ВП від 26.08.2018 року у справі №346/5603/17

10.06.2020
Автор:
Переглядів : 131

Постанова

Іменем України

05 грудня 2018 року

м. Київ

справа №346/5603/17

провадження №61-41031св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С. (суддя-доповідач),

суддів: Лесько А. О., Пророка В. В., Сімоненко В. М., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - ОСОБА_2,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 06 березня 2018 року у складі судді Беркещук Б. Б. та постанову апеляційного суду Івано-Франківської області від 18 червня 2018 року у складі колегії суддів: Матківського Р. Й.,

Василишин Л. В., Максюта І. О.,

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2017 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до

ОСОБА_2, у якому просила розірвати, укладений з відповідачем шлюб, неповнолітніх дітей залишити проживати з нею, після розірвання шлюбу залишити їй прізвище «ОСОБА_1».

Позовна заява мотивована тим, що 28 лютого 2014 року між нею та відповідачем було зареєстровано шлюб, у якому у них народилось двоє дітей: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Позивач указує, що протягом тривалого часу у них з чоловіком виникали суперечки, скандали, що призводили до неможливості спільного проживання Кожен з них має протилежні погляди на шлюб та сім'ю. Позивач зверталась до правоохоронних органів, оскільки відповідач наносив їй тілесні ушкодження.

З грудня 2017 року сторони спільно не проживають, сімейні стосунки між ними припинені, спільного господарства не ведуть. Відповідач вигнав її з дому, забрав дітей і не дає можливості бачитися з ними.

Рішенням Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області

від 06 березня 2018 року позов задоволено.

Зареєстрований 28 лютого 2014 року у відділі державної реєстрації актів цивільного стану по м. Коломиї реєстраційної служби Коломийського міськрайонного управління юстиції в Івано-Франківській області, актовий запис №74, шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 розірвано.

Неповнолітніх дітей: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, залишено на проживання з матір'ю ОСОБА_1 Після розірвання шлюбу ОСОБА_1 залишено прізвище «ОСОБА_1». Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Рішення суду першої інстанції мотивоване тим, що шлюб між сторонами існує формально і його необхідно розірвати, а малолітніх дітей слід залишити проживати з матір'ю, враховуючи інтереси кожного з подружжя та їх дітей.

Постановою апеляційного суду Івано-Франківської області від 18 червня

2018 року рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст