Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 26.02.2018 року у справі №752/22028/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 26.02.2018 року у справі №752/22028/16-ц

06.06.2020
Автор:
Переглядів : 181

Постанова

Іменем України

05 вересня 2018 року

м. Київ

справа № 752/22028/16-ц

провадження № 61-384св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Стрільчука В. А.,

суддів: Кузнєцова В. О., Погрібного С. О.,

СтупакО. В. (суддя-доповідач), Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_3,

відповідач - ОСОБА_4,

третя особа - Служба у справах дітей Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_3 на рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 04 вересня 2017 року у складі судді Шевченко Т. М. та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 14 грудня 2017 року у складі колегії суддів: Борисової О. В., Ратнікової В. М., Левенця Б. Б.,

ВСТАНОВИВ:

У травні 2016 року ОСОБА_3 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4, третя особа - Служба у справах дітей Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, про визначення місця проживання малолітніх дітей разом із матір'ю та стягнення аліментів на утримання дітей.

Свої вимоги позивач обґрунтовувала тим, що з червня 2010 року позивач перебуває у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_4, у шлюбі мають двох малолітніх дітей: сина ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, та дочку ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2. Сім'я проживала за адресою: АДРЕСА_1 за місцем постійного проживання відповідача та його матері. Протягом останніх двох років сімейне життя між сторонами у справі поступово погіршувалося, що призвело до фактичного припинення між ними шлюбних відносин. Наприкінці квітня 2016 року сталася чергова сварка, свідками якої були діти. Не маючи сил терпіти приниження та піклуючись за морально-психологічне здоров'я дітей, вона переїхала до орендованого помешкання, залишивши дітей із батьком.

Посилаючись на викладене, позивач просила визначити місце проживання малолітніх дітей разом із нею та допустити негайне виконання рішення суду у частині визначення місця проживання дітей та стягнути з ОСОБА_4 аліменти на її користь на утримання дітей у розмірі 1/3 частки з усіх видів його заробітку (доходу) або за умови, якщо відповідач не працює і не має інших доходів, виходячи із середньої заробітної плати працівника відповідної кваліфікації або некваліфікованого працівника, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для кожної дитини, починаючи з 05 травня 2016 року до досягнення дітьми повноліття.

ОСОБА_4 позов не визнав та пояснив суду, що малолітні діти з 2015 року проживають разом із ним за адресою: АДРЕСА_1. Позивач проживає окремо, участі у вихованні та утриманні дітей не бере. Діти відвідують шкільні заклади. У вихованні дітей активну участь бере його мати - ОСОБА_7, яка готує їжу, допомагає забирати та відводити дітей до освітніх закладів, проводить із ними вільний час та вчить уроки. Він здійснює всі виплати за навчальні заклади та секції, доглядає за дітьми, коли вони хворіють. Позивач не цікавиться вихованням дітей, лише провокує скандали, викликаючи при цьому працівників поліції, веде себе неадекватно.

Рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 04 вересня 2017 року задоволенні позову ОСОБА_3 відмовлено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст