Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 15.02.2018 року у справі №753/4687/17

Ухвала КЦС ВП від 15.02.2018 року у справі №753/4687/17

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 112

Постанова

Іменем України

4 квітня 2018 року

м. Київ

справа № 753/4687/17

провадження № 61-6242св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С. (суддя-доповідач),

суддів: Лесько А. О., Пророка В. В., Фаловської І. М., Штелик С. П.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - державне підприємство «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка»,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Дарницького районного суду м. Києва від 21 серпня 2017 року у складі судді Комаравцевої Л. В., та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 15 листопада 2017 року у складі колегії суддів: Шахової О. В., Болотова Є. В., Поліщук Н. В.,

ВСТАНОВИВ :

Відповідно до пункту 4 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У березні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до державного підприємства «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка» (далі - ДП «НА театр опера та балету України імені Т.Г. Шевченка»), у якому просив зобов'язати відповідача поновити його на посаді артиста оркестру вищої категорії у ДП «НА театр опера та балету України імені Т.Г. Шевченка» з 24 лютого 2017 року та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Позовна заява мотивована тим, що з 1999 року позивач перебував у трудових відносинах з ДП «НА театр опера та балету України

імені Т. Г. Шевченка». Наказом «Про припинення безстрокового трудового договору» від 23 лютого 2017 року №207-К з позивачем припинено безстроковий трудовий договір на підставі пункту 9 статті 36 Кодексу Законів про працю України (далі - КЗпП України) з 23 лютого 2017 року. Правовою підставою прийняття оспорюваного наказу є Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 28 січня 2016 року №955-VІІІ (далі - Закон №955-VІІІ), яким внесено зміни, зокрема, до статті 20 Закону України «Про театри і театральну справу». Відповідно до наведеної норми, трудові відносини з професійними, творчими працівниками, художнім та артистичним персоналом державних та комунальних театрів оформлюються шляхом укладання контрактів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст