Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 10.03.2019 року у справі №665/2266/16-ц

Постанова КЦС ВП від 10.03.2019 року у справі №665/2266/16-ц

08.08.2020
Автор:
Переглядів : 260

Постанова

Іменем України

04 березня 2019 року

м. Київ

справа № 665/2266/16-ц

провадження № 61-29416св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: Ступак О. В. (суддя-доповідач), Кузнєцова В. О., Погрібного С. О.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

відповідач - Приватне акціонерне товариство «Херсон-Лада»,

особи, які подавали апеляційні скарги: заступник керівника Генічеської місцевої прокуратури Херсонської області, Приватне акціонерне товариство «Енергетична компанія «Херсонобленерго»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_4 на рішення Апеляційного суду Херсонської області від 14 вересня 2017року у складі колегії суддів: Воронцової Л. П., Ігнатенко П. Я., Полікарпової О. М.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог і рішень судів

У листопаді 2016 року ОСОБА_4 звернулася до суду із позовом до Приватного акціонерного товариства «Херсон-Лада» (далі - ПрАТ «Херсон-Лада») про визнання договору дійсним та визнання права власності на нерухоме майно.

Свої вимоги позивач обґрунтовувала тим, що між нею та ПрАТ «Херсон-Лада» укладений у простій письмовій формі договір купівлі-продажу нерухомого майна, а саме комплекс нежитлових будівель та споруд виробничої бази, що розташований за адресою: АДРЕСА_1. Відповідно до пункту 3.1.2 договору, сторони погодилися провести його нотаріальне посвідчення у семиденний термін із моменту його укладення. Проте відповідач, у визначений час і місце для нотаріального посвідчення договору не з'явився, документів, необхідних для його нотаріального посвідчення не надав, чим порушив досягнуті між сторонами домовленості.

З урахуванням викладеного, позивач просила визнати дійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна від 13 жовтня 2015 року, укладений між нею та ПрАТ «Херсон-Лада» та визнати за нею право власності на нежитлові будівлі та споруди виробничої бази, яка складається із: адміністративної будівлі літ. «А» площею 43,7 кв. м, навісу літ. «Б», будівлі малярної літ. «В» площею 66,3 кв. м, будівлі складу літ. «Г» площею 108,4 кв. м, будівлі складу літ. «Д» площею 43,8 кв. м, навісу літ. «Е», будівлі цеху Т. О. літ. «Ж» площею 218,1 кв. м, будівлі цеху Т. О. літ. «З» площею 164,5 кв. м, будівлі охорони літ. «І» площею 6,3 кв. м, навісу літ. «К», огорожі № 1, воріт № 2, замощення № І, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1.

Рішенням Чаплинського районного суду Херсонської області від 31 січня 2017 року позов ОСОБА_4 задоволено.

Визнано договір купівлі-продажу нерухомого майна від 13 жовтня 2015 року, укладений між ОСОБА_4 та ПрАТ «Херсон-Лада», щодо купівлі-продажу єдиного комплексу нежитлових будівель та споруд виробничої бази, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, а саме нежитлових будівель та споруд виробничої бази, яка складається із: адміністративної будівлі літ. «А» площею 43,7 кв. м, навісу літ. «Б», будівлі малярної літ. «В» площею 66,3 кв. м, будівлі складу літ. «Г» площею 108,4 кв. м, будівлі складу літ. «Д» площею 43,8 кв. м, навісу літ. «Е», будівлі цеху Т. О. літ. «Ж» площею 218,1 кв. м, будівлі цеху Т. О. літ. «З» площею 164,5 кв. м, будівлі охорони літ. «І» площею 6,3 кв. м, навісу літ. «К», огорожи № 1, воріт № 2, замощення № І - дійсним. Визнано за ОСОБА_4 право власності на єдиний комплекс нежитлових будівель та споруд виробничої бази, розташованого за адресою: АДРЕСА_1. Вирішено питання судових витрат.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст