Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 02.07.2018 року у справі №562/1271/17

Ухвала КЦС ВП від 02.07.2018 року у справі №562/1271/17

08.08.2020
Автор:
Переглядів : 167

Постанова

Іменем України

04 березня 2019 року

м. Київ

справа № 562/1271/17-ц

провадження № 61-37766св18

Верховний Суд у складі постійної колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

ОлійникА. С. (суддя-доповідач), Кузнєцова В. О., Стрільчука В. А.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

відповідач - ОСОБА_5,

треті особи: Служба у справах дітей Здолбунівської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей Київського району Управління служби у справах дітей департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_4 на рішення Здолбунівського районного суду Рівненської області від 08 листопада 2017 року у складі судді Шуляка А. С. та постанову Апеляційного суду Рівненської області від 24 квітня 2018 року у складі колегії суддів: Шеремет А. М., Боймиструк С. В., Бондаренко Н. В.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У квітні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_5, треті особи: Служба у справах дітей Здолбунівської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей Київського району Управління служби у справах дітей департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради, про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні, визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею.

В обґрунтування позову зазначив, що у сторін ІНФОРМАЦІЯ_2 року народився син ОСОБА_6, з моменту народження якого і до осені 2011 року відповідач постійно проживала у м. Харкові. З жовтня 2011 року відповідач переїхала на постійне місце проживання у м. Здолбунів, Рівненськоїобласті. З січня 2017 року, після створення відповідачем нової сім'ї, вона припинила будь-яке спілкування з позивачем та перешкоджає йому у спілкуванні з дитиною. Прохання позивача щодо його спілкування з дитиною відхилені позивачем, з огляду на що просив суд задовольнити його вимоги.

Короткий зміст судових рішень судів першої та апеляційної інстанцій

Рішенням Здолбунівського районного суду Рівненської області від 08 листопада 2017 року, залишеним без змін постановою Апеляційного суду Рівненської області від 24 квітня 2018 року, позов задоволено частково. Визначено спосіб участі ОСОБА_4 у спілкуванні та вихованні малолітнього сина ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_2, встановивши дні та години побачень, а саме: два рази на місяць, у світлу пору доби, в межах Рівненської області, в присутності матері або за взаємною згодою обох сторін без присутності матері, враховуючи інтереси та стан здоров'я дитини, а також надати необмежену можливість спілкуватися з дитиною засобами телефонного зв'язку, через Інтернет за допомогою Skype, Viber. В іншій частині позову відмовлено.

Рішення суду першої інстанції, з висновками якого погодився суд апеляційної інстанції, мотивовано тим, що Здолбунівською районною державною адміністрацією в особі органу опіки та піклування надано висновок, яким встановлено дні та години побачень позивача ОСОБА_4 з малолітнім сином ОСОБА_7, який потребує спілкування з батьком, що відповідає інтересам дитини, взявши до уваги вік дитини, стан її здоров'я, ставлення батьків до виконання своїх обов'язків, тому суд дійшов висновку про визначення вказаного порядку участі позивача ОСОБА_4 у спілкуванні та вихованні дитини.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

У травні 2018 року ОСОБА_4 звернувся до Верховного Суду з касаційною скаргою на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, у якій просить скасувати вказані судові рішення та передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Надходження касаційної скарги до суду касаційної інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст