Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 19.09.2018 року у справі №591/8512/15-ц

Ухвала КЦС ВП від 19.09.2018 року у справі №591/8512/15-ц

07.06.2020
Автор:
Переглядів : 140

Постанова

Іменем України

03 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 591/8512/15

провадження № 61-5368 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

судді-доповідача-Пророка В. В.,суддів: Висоцької В. С., Лесько А. О., Сімоненко В. М., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач-Департамент містобудування та земельних відносин Сумської міської ради,відповідач-Сумський міський голова ОСОБА_6,треті особи: ОСОБА_7, ОСОБА_8,

розглянув у порядку письмового провадження справу, відкриту за позовом Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради до Сумського міського голови ОСОБА_6, треті особи: ОСОБА_7, ОСОБА_8, про відшкодування шкоди, за касаційною скаргою Сумського міського голови ОСОБА_6 на рішення Зарічного районного суду міста Суми від 22 січня 2016 року, прийняте суддею Шелєховою Г. В., та ухвалу Апеляційного суду Сумської області від 23 листопада 2016 року, постановлену колегією суддів у складі: Попруги С. В., Ільченко О. Ю., ТкачукС. С.,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. У грудні 2015 року Департамент містобудування та земельних відносин Сумської міської ради (далі - ДМЗВ Сумської міськради) звернувся до Зарічного районного суду міста Суми з позовом до Сумського міського голови ОСОБА_6 (далі - Сумський міський голова ОСОБА_6.), треті особи: ОСОБА_7, ОСОБА_8, про відшкодування шкоди.

2. Позовна заява мотивована тим, що відповідачем були прийняті розпорядження, якими двічі звільнено ОСОБА_7 з посади директора ДМЗВ Сумської міськради та один раз ОСОБА_8 з посади заступника директора ДМЗВ Сумської міськради. Ці звільнення були визнані в судовому порядку незаконними і потягли за собою стягнення з ДМЗВ Сумської міськради на користь звільнених ОСОБА_7 та ОСОБА_8 заробітної плати за час вимушеного прогулу.

3. Зазначені рішення судів були виконані ДМЗВ Сумської міськради. Отже, позивач просить стягнути з відповідача понесену через незаконні розпорядження про звільнення матеріальну шкоду в сумі 51 344,68 грн.

4. Справа неодноразово розглядалась судами. Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (далі - ВССУ) від 12 жовтня 2016 року справу передано на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст