Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 21.02.2018 року у справі №214/1048/15-ц?

Ухвала КЦС ВП від 21.02.2018 року у справі №214/1048/15-ц?

31.05.2020
Автор:
Переглядів : 184

Постанова

Іменем України

03 травня 2018 року

м. Київ

справа № 214/1048/15-ц

провадження № 61-8218св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Журавель В. І., Коротуна В. М., Крата В. І. (суддя-доповідач), Курило В. П.,

учасники справи:

позивач - Орган опіки та піклування виконкому Саксаганської районної у місті ради,

відповідачі: ОСОБА_2, ОСОБА_3,

треті особи: Криворізький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Криворізької міської ради, комунальний заклад «Криворізький спеціалізований будинок дитини» Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_4, ОСОБА_5,

за участю прокурора прокуратури Саксаганського району м. Кривого Рогу,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради на рішення Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 11 грудня 2015 року у складі судді Ковтун Н. Г. та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 20 вересня 2017 року у складі суддів: Лаченкової О. В., Варенко О. П., Городничої В. С.,

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2015 року орган опіки та піклування виконкому Саксаганської районної у місті ради Дніпропетровської області звернувся до суду з позовом про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів. Позовна заява мотивована тим, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 перебувають у шлюбі та мають на вихованні сімох малолітніх дітей.

Щодо п'яти дітей ОСОБА_2 є одинокою матір'ю. ОСОБА_3 є батьком двох дітей: ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2. Батьки ведуть аморальний спосіб життя, зловживають спиртними напоями, не приділяють достатньої уваги дітям. Оскільки перебування дітей у родині загрожувало їх життю та здоров'ю, виконкомом було прийнято рішення про відібрання шістьох малолітніх дітей та тимчасове влаштування їх до державних закладів.

06 червня 2013 року орган опіки та піклування звернувся до суду з позовом про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав. Відповідачі пройшли курс лікування від алкогольної залежності, ОСОБА_3 працевлаштувався. Відповідачі зареєстрували шлюб, відвідували дітей в закладах, до яких були тимчасово поміщені діти. Враховуючи ці обставини, 19 березня 2014 року виконкомом було прийнято рішення про повернення шістьох малолітніх дітей батькам. На той час відповідач перебувала в стані вагітності, але продовжила вживати алкогольні напої, на профілактичні заходи впливу не реагувала.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст