Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 05.03.2018 року у справі №347/1977/17

Ухвала КЦС ВП від 05.03.2018 року у справі №347/1977/17

03.11.2020
Автор:
Переглядів : 272

Постанова

Іменем України

01 липня 2020 року

м. Київ

справа № 347/1977/17

провадження № 61-10582св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Воробйової І. А., Гулька Б. І., Лідовця Р. А., Черняк Ю. В. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: Державна казначейська служба України, Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області, інспектор сектору реагування патрульної поліції Кам`янець-Подільського районного відділу поліції Кам`янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майор поліції Вишневський Валентин Миколайович,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Косівського районного суду Івано-Франківської області від 01 грудня 2017 року у складі судді Сабадаха Б. В. та постанову Апеляційного суду Івано-Франківської області від 07 лютого 2018 року у складі колегії суддів: Пнівчук О. В., Мелінишин Г. П., Томин О. О.,

ВСТАНОВИВ:

1. Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У жовтні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державної казначейської служби України, Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, інспектора сектору реагування патрульної поліції Кам`янець-Подільського районного відділу поліції Кам`янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майора поліції Вишневського В. М. про відшкодування моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що постановою Косівського районного суду Івано-Франківської області від 16 червня 2017 року його позов до інспектора сектору реагування патрульної поліції Кам`янець-Подільського районного відділу поліції Кам`янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майора поліції Вишневського В. М. про визнання протиправними дій та скасування постанови задоволено. Визнано протиправними дії інспектора сектору реагування патрульної поліції Кам`янець-Подільського районного відділу поліції Кам`янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майора поліції Вишневського В. М. та скасовано постанову щодо ОСОБА_1 у справі про адміністративне правопорушення серії АР № 220759 від 28 квітня 2017 року про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 122 Кодексу України про адміністративне правопорушення (далі - КУпАП) у вигляді штрафу в розмірі 225 грн, а провадження в справі закрито.

ОСОБА_1 вважав, що інспектор сектору реагування патрульної поліції Кам`янець-Подільського районного відділу поліції Кам`янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майор поліції Вишневський В. М. незаконно притягнув його до адміністративної відповідальності та безпідставно вимагав пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння, чим завдав йому моральної шкоди, яка полягає у душевних стражданнях, яких він зазнав у зв`язку з протиправною поведінкою щодо нього та незаконним притягненням його до адміністративної відповідальності, а також у приниженні честі та гідності.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст