Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 03.06.2019 року у справі №165/2839/17

Ухвала КЦС ВП від 03.06.2019 року у справі №165/2839/17

05.10.2020
Автор:
Переглядів : 376

Постанова

Іменем України

01 квітня 2020 року

м. Київ

справа № 165/2839/17

провадження № 61-6769св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Крата В. І.,

суддів: Антоненко Н. О., Жданової В. С., Журавель В. І., Краснощокова Є. В. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - ОСОБА_2 ,

третя особа - Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради як орган опіки та піклування,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_1 на постанову Волинського апеляційного суду від 20 лютого 2019 року в складі колегії суддів: Федонюк С. Ю., Грушицького А. І., Матвійчук Л. В.

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У грудні 2017 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа - Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради як орган опіки та піклування, про визначення способу участі у вихованні дитини того

з батьків, хто проживає окремо від неї.

Позовна заява мотивована тим, що з 05 березня 2015 року до 23 травня 2017 року сторони перебували у зареєстрованому шлюбі. ІНФОРМАЦІЯ_1 року під час спільного подружнього життя у сторін народилася дочка - ОСОБА_4 .

Рішенням Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 27 липня 2017 року стягнуто з відповідача на її користь аліменти на неповнолітню дочку в твердій грошовій сумі - 800,00 грн щомісяця до досягнення дитиною повноліття.

Вона разом з дочкою ОСОБА_4 та сином від попереднього шлюбу ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживають у м. Володимирі-Волинському Волинської області. Протягом тривалого часу у них з відповідачем триває спір щодо способу його участі у вихованні дочки ОСОБА_4 , а саме періодичності та місця їх побачень, оскільки відповідач часто та у не зручний для її сім`ї час відвідує дочку.

Посилалась на те, що необхідність звернення до суду з цим позовом у неї виникла для забезпечення прав та інтересів обох її дітей. Зазначає, що не чинить відповідачу перешкод в участі у вихованні їхньої спільної дочки, однак їхні зустрічі відбуваються переважно за місцем її проживання із ОСОБА_4 та ОСОБА_6 . Відповідач неприязно ставиться як до неї, так і до її старшого сина ОСОБА_6 .

З приводу протиправної поведінки відповідача вона неодноразово зверталась до правоохоронних органів, проте кожного разу з відповідачем проводили лише профілактичні бесіди.

Для вирішення спору щодо часу і місця побачення батька з дочкою ОСОБА_4 вона зверталась до комісії із захисту прав дитини при Виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради. За результатами її звернення, враховуючи безпричинне нез`явлення батька дитини на засідання комісії, їй 12 травня 2017 року рекомендовано для вирішення цього питання звернутися до суду.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст