Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ККС ВП від 30.10.2018 року у справі №559/1037/16-к

Постанова ККС ВП від 30.10.2018 року у справі №559/1037/16-к

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 139

Постанова

Іменем України

30 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 559/1037/16-к

провадження № 51- 3612км18

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі:

головуючого Короля В.В.,

суддів Марчук Н.О., Огурецького В.П.,

за участю:

секретаря судового засідання Батка Є.І.,

прокурора Деруна А.І.,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 13 квітня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 20 червня 2017 року щодо ОСОБА_1 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016180040000186, за обвинуваченням

ОСОБА_1, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Баку Азербайджанської Республіки, який проживає за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (далі - КК).

Зміст оскаржуваних судових рішень і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

Вироком Дубенського міськрайонного суду Рівненської області від 13 квітня 2017 року ОСОБА_1 засуджено за ч. 2 ст. 121 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк дев'ять років.

На підставі ч. 5 ст. 72 КК зараховано ОСОБА_1 у строк покарання строк попереднього ув'язнення з 25 лютого 2016 року до дня набрання вироком законної сили, з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Цим же вироком вирішено питання щодо речових доказів.

Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 20 червня 2017 року вирок місцевого суду щодо ОСОБА_1 залишено без змін.

Згідно з вироком ОСОБА_1 визнано винуватим та засуджено за те, що він 22 лютого 2016 року приблизно о 20-ій годині, перебуваючи в приміщенні квартири АДРЕСА_1, на ґрунті побутової сварки, з метою спричинення тяжких тілесних ушкоджень умисно завдав ОСОБА_2 не менше трьох ударів долонею в область лівої сторони обличчя, а потім наніс їй ще не менше чотирьох ударів кулаками та ногами в область лівої та правої сторони грудної клітки тулубу та не менше шести ударів кулаками в обличчя та лобно-скроневу ділянку голови, в результаті чого заподіяв ОСОБА_2 тяжкі тілесні ушкодження за критерієм небезпеки для її життя та здоров'я.

Внаслідок отриманих ударів у голову в потерпілої виникли численні синці та садна на волосяній частині голови та обличчі, крововиливи під м'які покриви голови, масивні крововиливи під оболонки та в речовину головного мозку, що призвело до набряку-набухання мозку, від яких ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 померла.

Вимоги касаційної скарги і узагальненні доводи особи, яка її подала

За змістом касаційної скарги засуджений ОСОБА_1 просить судові рішення щодо нього змінити, застосувати ст. 69 КК та пом'якшити покарання, обравши його в мінімальному розмірі, який не перевищує семи років позбавлення волі. Зазначає, що злочин вчинив унаслідок конфлікту, спровокованого потерпілою ОСОБА_2 Вказує на суворість призначеного йому покарання та вважає, що суд не врахував визнання ним вини, активне сприяння розкриттю злочину, задовільну характеристику за місцем проживання, відсутність судимості та будь-яких претензій до нього від потерпілої.

Позиції інших учасників судового провадження

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст