Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ККС ВП від 28.02.2019 року у справі №492/1505/17

Постанова ККС ВП від 28.02.2019 року у справі №492/1505/17

08.08.2020
Автор:
Переглядів : 121

Постанова

Іменем України

28 лютого 2019 року

м. Київ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду:

головуюча Стефанів Н.С.,

судді: Григор'єва І.В.,

Стороженко С.О.,

секретар судового засідання Безкровний С.О.,

учасники судового провадження:

прокурор Ємець І.І.,

розглянув у судовому засіданні касаційну скаргу прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження судом апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 17 квітня 2018 року у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12017160220000537,

відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, засудженого за ч. 1 ст. 185, ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (далі - КК України).

1. Вимоги касаційної скарги і узагальнені доводи особи, яка її подала

У касаційній скарзі прокурор вимагає скасувати ухвалу апеляційного суду та призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Вимогу мотивує неправильним застосуванням судом апеляційної інстанції закону України про кримінальну відповідальність, а саме незастосування положень ч. 4 ст. 70 КК України при призначенні покарання засудженому, порушенням вимог ст. 419 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), оскільки в ухвалі апеляційного суду не наведено належного обґрунтування щодо залишення в силі вироку суду першої інстанції.

Крім того, прокурор вказує на істотне порушення вимог кримінального процесуального закону - відсутність на технічному носії звукозапису проголошення вироку судом першої інстанції та безпідставному залишенні без задоволення апеляційним судом клопотання щодо прослуховування витребуваної архівної копії звукозапису.

2. Зміст оскаржених судових рішень і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

2.1 Судове рішення суду першої інстанції

Вироком Арцизького районного суду Одеської області від 14 грудня 2017 року ОСОБА_2 засуджено: за ч. 1 ст. 185 КК України - до покарання у виді позбавлення волі на строк один рік; за ч. 3 ст. 185 КК України - до покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання призначених покарань остаточно ОСОБА_2 визначено покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_2 звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю два роки та з покладенням на нього обов'язків, передбачених пунктами 3, 4 ч. 1 ст. 76 КК України.

Вироком суду також вирішено питання щодо процесуальних витрат.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст