Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала ККС ВП від 16.01.2018 року у справі №640/13725/16-к

Ухвала ККС ВП від 16.01.2018 року у справі №640/13725/16-к

03.06.2020
Автор:
Переглядів : 143

Постанова

Іменем України

10 липня 2018 року

м. Київ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду:

головуюча Стефанів Н.С.,

судді: Стороженко С.О.,

Шевченко Т.В.,

секретар судового засідання Безкровний С.О.,

учасники судового провадження:

прокурор Кравченко Є.С.,

розглянув у судовому засіданні касаційну скаргу захисника ЩитаІ.А., який діє в інтересах засудженого ОСОБА_3, на вирок Київського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 24 жовтня 2017 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016220000000821,

відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Харкова, засудженого за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (далі - КК України).

1. Вимоги касаційної скарги та узагальнені доводи особи, яка її подала

У касаційній скарзі захисник Щит І.А. виклав вимогу до суду про скасування судових рішень відносно засудженого ОСОБА_3 та призначення нового розгляду в суді першої інстанції, мотивуючи це істотним порушенням судами першої та апеляційної інстанцій вимог кримінального процесуального закону, неповнотою судового розгляду, невідповідністю висновків суду фактичним обставинам. Стверджує про упереджений розгляд провадження, у зв'язку з чим суд першої інстанції не надав об'єктивної оцінки зібраним доказам. Зазначає про недотримання апеляційним судом вимог ст. 419 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), оскільки суд не навів підстав, на яких визнав необґрунтованими доводи, викладені в апеляційних скаргах засудженого та його захисника. Стверджує про ухвалення судового рішення в суді першої інстанції незаконним складом суду.

У запереченнях на касаційну скаргу потерпіла ОСОБА_4 та представник потерпілої ОСОБА_5 просять залишити оскаржувані судові рішення без зміни, а касаційну скаргу захисника Щита І.А.- без задоволення.

2. Зміст оскаржених судових рішень і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

2.1 Судове рішення суду першої інстанції

Вироком Київського районного суду м. Харкова від 06 лютого 2017 року ОСОБА_3засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк сім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Цивільний позов потерпілої ОСОБА_4 задоволено частково, стягнуто на користь потерпілої 26 900,57 грн у рахунок відшкодування матеріальної шкоди, 482 600 грн - у рахунок відшкодування моральної шкоди.

Судом також вирішено питання щодо процесуальних витрат та долю речових доказів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст