Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ККС ВП від 10.07.2018 року у справі №154/1636/15

Постанова ККС ВП від 10.07.2018 року у справі №154/1636/15

03.06.2020
Автор:
Переглядів : 139

Постанова

Іменем України

10 липня 2018 року

м. Київ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду:

головуюча Стефанів Н.С.,

судді: Стороженко С.О.,

Шевченко Т.В.,

секретар судового засідання Безкровний С.О.,

учасники судового провадження:

прокурор Кравченко Є.С.,

потерпілий ОСОБА_2,

розглянув у судовому засіданні касаційну скаргу прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження судом першої та апеляційної інстанцій, на ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 06 липня 2016 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014030060000789,

відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Зорі Володимир-Волинського району Волинськоїобласті, обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України (далі - КК України).

1. Вимоги касаційної скарги і узагальнені доводи особи, яка її подала

Прокурорвиклав вимогу до суду про скасування ухвали апеляційного суду із призначенням нового розгляду в суді апеляційної інстанції у зв'язку з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону та неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність. На обґрунтування наведеного вказує, що судом апеляційної інстанції безпідставно виправдано ОСОБА_3, оскільки в діях останнього наявний склад злочину, передбачений ч. 2 ст. 125 КК України. За твердженням прокурора, апеляційний суд порушив засаду безпосередності дослідження доказів, не дав їм належної оцінки в сукупності та взаємозв'язку. Зазначає про відсутність у діяхОСОБА_3 необхідної оборони та неправильне з огляду на це застосування положень ст. 36 КК України. Також вважає, що апеляційним судом було порушено вимоги частин 1, 2 ст. 371 Кримінального кодексу України (далі - КПК України), оскільки судове рішення було постановлено ще до виходу до нарадчої кімнати. Крім того, на думку прокурора, оспорювана ухвала є невмотивованою й не відповідає вимогам статей 370, 419 КПК України.

Потерпілий ОСОБА_2 надіслав до суду пояснення до касаційної скарги, в яких так само просить про скасування ухвали суду апеляційної інстанції і призначення нового розгляду в цьому суді.

2. Зміст судових рішень і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

2.1 Судове рішення суду першої інстанції

Вироком Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 29 березня 2016 року ОСОБА_3 засуджено за ч. 2 ст. 125 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн.

Вироком суду також вирішено питання щодо речових доказів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст