Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала ККС ВП від 09.09.2019 року у справі №755/12651/15-к

Ухвала ККС ВП від 09.09.2019 року у справі №755/12651/15-к

25.10.2020
Автор:
Переглядів : 240

Постанова

іменем України

07 липня 2020 року

м. Київ

справа №755/12651/15-к

провадження № 51-4001км 19

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду (далі - Суд) у складі:

головуючої КретГ. Р.,

суддів Григор'євої І. В., Шевченко Т. В.,

за участю:

секретаря судового засідання Дегтяр Л. О.,

прокурора Матолич М. Р.,

потерпілого ОСОБА_1 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу з доповненнями засудженого ОСОБА_2 на ухвалу Київського апеляційного суду від 01 липня 2019 року укримінальному провадженні щодо

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

уродженця м. Арциза Одеської області, жителя АДРЕСА_1 ),

засудженого завчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України (далі - КК).

Зміст оскарженого судового рішення і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

За вирокомДніпровського районного суду м. Києва від 22 березня 2019 року ОСОБА_2 визнано винуватим та засуджено за ч. 2 ст. 125 КК до покарання увидіштрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

На підставі п. 2 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 КК ОСОБА_2 звільнено від призначеного покарання за ч. 2 ст. 125 КК у зв`язку із закінченням строків давності.

Вирішено питання щодо процесуальних витрат і речових доказів у провадженні.

Київський апеляційний суд ухвалою від 01липня 2019 року апеляційну скаргу захисника Фесенка С. І. в інтересах засудженого ОСОБА_2 залишив без задоволення, а вказаний вирок - без змін.

Суд визнав ОСОБА_2 винуватим у заподіянні легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

Як установив суд, 31 грудня 2014 року ОСОБА_2 близько 12:44 біля будинку № 6 на вул. Краківській у м. Києвіна ґрунті неприязних відносин умисно ОСОБА_3 рукою вобличчя,подолавши таким чином опір зі сторони потерпілого, а потім продовжив завдавати йому ударів в обличчя, чим заподіявлегкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров`я.

Вимоги касаційної скарги та узагальнені доводи особи, яка її подала

У касаційній ОСОБА_4 , посилаючись на істотне порушення вимог кримінального процесуального закону, просить скасувати ухвалу апеляційного суду і призначити новий розгляд у цьому суді.На обґрунтування своїх вимог вказує на те, що апеляційний суд не дав відповідей на всі доводи апеляційної скарги сторони захисту, залишив поза увагою допущені місцевим судом порушення, зокрема відсутність у матеріалах провадження доказів наявності у потерпілого тілесних ушкоджень. Вважає, що вирок не відповідає вимогам ст. 374 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК). Також зазначає, що безпідставно було відмовлено в задоволенні клопотань сторони захисту про повторне дослідження доказів, а ухвала апеляційного суду не узгоджується з вимогами статей 370, 419 КПК.

У доповненнях до касаційної скарги засуджений вказує, що судом неправильно оцінені докази, що покладені в основу вироку, з точки зору вимог статей 86,94 КПК, зокрема, зазначає, що DVD-R диск, на якому зафіксовано події, що мали місце 31 грудня 2014 року, та висновок судово-медичного експерта № 482/Е від 16 березня 2015 року є недопустимими доказами.

Учасникам кримінального провадження було належним чином повідомлено про дату, час та місце касаційного розгляду. Клопотань про його відкладення не надходило.

Позиції учасників судового провадження

У суді касаційної інстанції потерпілий та прокурор заперечували проти задоволення касаційних вимог засудженого.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст