Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 15.07.2018 року у справі №911/360/17

Ухвала КГС ВП від 15.07.2018 року у справі №911/360/17

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 128

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 жовтня 2018 року

м. Київ

Справа № 911/360/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Білоуса В.В. - головуючого, Жукова С.В., Ткаченко Н.Г.

за участю секретаря судового засідання - Кондратюк Л.М.;

представники сторін:

скаржника - прокурор Генеральної прокуратури України Клюге Л.М.

позивача - адвокат Ткаченко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Першого заступника прокурора Київської області

на постанову Київського апеляційного господарського суду

від 11.06.2018

у складі колегії суддів: Чорної Л.В. (головуючого), Разіної Т.І., Яковлєва М.Л.

та на рішення Господарського суду Київської області

від 16.02.2017

у складі судді: Кошика А.Ю.

у справі 911/360/17

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Київенергоком"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Енергетична компанія "Герекс"

про зобов'язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

1. ТОВ «Київенергоком» звернулося до Господарського суду Київської області із позовом до ТОВ «Енергетична компанія «Герекс», враховуючи уточнення позовних вимог, про зобов'язання останнього передати нерухоме майно - нежитлова будівля літера «А», загальною площею 5 940,80 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 8 в придатному для використання стані, що оформити шляхом підписання відповідного акту приймання-передачі; про зобов'язання звільнити нерухоме майно: нежитлова будівля літера «А», загальною площею 5 940,80 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 8 від майна та осіб, що в ньому перебувають та стягнення судового збору.

Короткий зміст оскаржуваних рішень судів першої та апеляційної інстанції

2. Рішенням Господарського суду Київської області від 16.02.2017 позов задоволено повністю. (Зобов'язано ТОВ «Енергетична компанія «ГЕРЕКС» передати ТОВ «КИЇВЕНЕРГОКОМ» нерухоме майно: нежитлову будівлю літера «А», загальною площею 5 940,8 кв.м, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 8 в придатному для використання стані, що оформити шляхом підписання відповідного Акту приймання-передачі; звільнити нерухоме майно: нежитлову будівлю літера «А», загальною площею 5 940,8 кв. м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 8, від майна та осіб, що перебувають в такій будівлі; стягнути з ТОВ «Енергетична компанія «ГЕРЕКС» на користь ТОВ «КИЇВЕНЕРГОКОМ» 3200 грн витрат по сплаті судового збору).

3. Не погодившись із прийнятим рішенням суду, Заступник прокурора Київської області звернувся до Київського апеляційного господарського суду із апеляційною скаргою, в якій просив оскаржуване рішення скасувати та направити справу на розгляд за встановленою підсудністю.

4. Постановою Київського апеляційного господарського суду від 11.06.2018 рішення Господарського суду Київської області від 16.02.2017 у справі №911/360/17 залишено без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

5. Судами попередніх інстанцій при розгляді справи встановлено наступне.

5.1 20.05.2016 між Товариством з обмеженою відповідальністю «Енергетична компанія «ГЕРЕКС» (позичальник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «КИЇВЕНЕРГОКОМ» (позикодавець) було укладено договір позики, за умовами якого позикодавець надав позичальнику зворотну безпроцентну позику в сумі 1 520 000 грн. шляхом безготівкового перерахування на розрахунковий рахунок відповідача коштів, а відповідач прийняв вказану суму із зобов'язанням повернути позику в строк не пізніше 30 календарних днів з моменту зарахування всієї суми позики на розрахунковий рахунок відповідача (а.с. 8, т.1).

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст