Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 21.02.2018 року у справі №904/9431/15

Ухвала КГС ВП від 21.02.2018 року у справі №904/9431/15

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 176

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2018 року

м. Київ

Справа № 904/9431/15

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючої - Вронської Г.О., суддів: Баранця О.М., Студенця В.І.,

за участю секретаря судового засідання Варави Ю.В.,

представників учасників справи:

позивача: ОСОБА_1,

відповідача-1: Тропіна О.М.,

відповідача-2: не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_3

на рішення Господарського суду Дніпропетровської області

у складі судді Петрової В.І.

від 31.05.2017 та

на постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Верхогляд Т.А., Білецька Л.М., Пархоменко Н.В.,

від 15.11.2017

за позовом ОСОБА_3

до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Крайт", 2. Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради в особі Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації

про визнання частково недійсним рішення зборів,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. ОСОБА_3 (далі - Позивач) звернулась до господарського суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Крайт" (далі - Товариство, Відповідач-1) та Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради в особі Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації (далі - Відповідач-2).

2. У позові заявлена вимога про визнання частково недійсним рішення позачергових зборів учасників Товариства, оформленого протоколом №3 від 05.05.2015 (далі - Збори), з питання №4 щодо збільшення статутного капіталу Товариства, перерозподілу голосів учасників Товариства відповідно до майнових внесків кожного з них до статутного капіталу Товариства, затвердження змін до статуту Товариства із врахуванням збільшення статутного капіталу та перерозподілу належних учасникам часток, доручення ОСОБА_4 провести державну реєстрацію змін до установчих документів Товариства.

3. У подальшому Позивач подав уточнену позовну заяву, в якій також заявив вимогу про скасування державної реєстрації змін до Статуту Товариства, проведеної 04.08.2015 державним реєстратором реєстраційної служби Дніпропетровського управління юстиції Дніпропетровської області, номер запису 12241050010037752.

4. Позов мотивований тим, що спірне питання на розгляд Зборів не ставилось, до порядку денного не включалось, згоди всіх учасників Товариства на його вирішення без включення до порядку денного не було.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції та постанови суду апеляційної інстанції

5. Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 31.05.2017 позов задоволено частково, визнано недійсним рішення позачергових зборів учасників Товариства, оформлене протоколом №3 від 05.05.2015, а саме з питання №4 в частині розподілу голосів відповідно до розмірів майнових внесків кожного з учасників Товариства наступним чином: 62% голосів - ОСОБА_5, 38% голосів - ОСОБА_3, затвердження змін до Статуту Товариства, складених з урахуванням перерозподілу належних учасникам часток. В іншій частині позовних вимог до Відповідача-1 відмовлено. Відмовлено в задоволенні позовних вимог до Відповідача-2.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст