Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 07.02.2018 року у справі №904/6061/17

Ухвала КГС ВП від 07.02.2018 року у справі №904/6061/17

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 132

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2018 року

м. Київ

Справа № 904/6061/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючого - Пєскова В.Г.,

суддів: Катеринчук Л.Й., Погребняка В.Я.

за участю секретаря судового засідання - Анісімової М.О.;

учасники справи:

боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Афанасія",

представник - не з'явився, повідомлений належним чином,

розглянувши касаційну скаргу Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби в особі Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України

представник - Шлапак Н.В.

на ухвалу Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 07.09.2017

у складі колегії суддів: Чередко А.Є. (головуючий), Верхогляд Т.А., Білецька Л.М.

у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Афанасія"

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ

Обставини справи встановлені судами першої та апеляційної інстанції

1. 15.02.2017 загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Афанасія" (далі - ТОВ "Афанасія") було прийнято рішення про ліквідацію підприємства та призначення ліквідатора.

2. 22.05.2017 ТОВ "Афанасія" подало до Господарського суду Дніпропетровської області заяву про порушення провадження у справі банкрутство на підставі статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

3. 01.06.2017 ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області було порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Афанасія" за заявою боржника на підставі 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

4. 08.06.2017 постановою Господарського суду Дніпропетровської області ТОВ "Афанасія" було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

5. 22.06.2017 Спеціалізована державна податкова інспекція з обслуговування великих платників у м. Дніпропетровську міжрегіонального головного управління ДФС України звернулася до Господарського суду Дніпропетровської області із клопотанням про зобов'язання ліквідатора ТОВ "Афанасія" надати до Дніпропетровського управління офісу великих платників податків ДФС (далі - Дніпропетровське управління Офісу великих платників податків ДФС) виписки з банківських рахунків за останні три роки та документи фінансово-господарської діяльності та бухгалтерського обліку за період діяльності ТОВ "Афанасія".

6. 29.06.2017 ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області відмовлено у задоволенні зазначеного клопотання Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у місті Дніпропетровську міжрегіонального головного управління ДФС.

Короткий зміст оскаржуваної ухвали суду апеляційної інстанції

7. 07.09.2017 ухвалою Дніпропетровського апеляційного господарського суду припинено провадження за апеляційною скаргою Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС на постанову Господарського суду Дніпропетровської області від 08.06.2017 на підставі пункту 1 частини першої статті 80 Господарського процесуального кодексу України (в редакції до 15.12.2017). Ухвала мотивована тим, що скаржник не набув статусу учасника справи про банкрутство в розумінні статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", тому на момент звернення з апеляційною скаргою був позбавлений можливості оскаржити судові рішення у справі про банкрутство.

Короткий зміст вимог касаційної скарги та відзиву

8. 27.09.2017 Офіс великих платників податків ДФС подав касаційну скаргу на ухвалу Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 07.09.2017, в якій просив суд її скасувати та направити справу до суду апеляційної інстанції для розгляду апеляційної скарги Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС по суті.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст