Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 21.11.2018 року у справі №924/790/18

Ухвала КГС ВП від 21.11.2018 року у справі №924/790/18

08.08.2020
Автор:
Переглядів : 196

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2019 року

м. Київ

Справа № 924/790/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючий - Стратієнко Л.В.,

судді: Баранець О.М., Ткач І.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Південний",

на ухвалу Господарського суду Хмельницької області

(суддя - Гладій С.В.)

від 25.09.2018,

та постанову Північно-західного апеляційного господарського суду

(головуючий - Петухов М.Г., судді - Гудак А.В., Олексюк Г.Є.)

від 10.12.2018,

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Мілк-Ворд",

про забезпечення позову,

у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Мілк-Ворд",

до публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Південний",

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Мілк-Маркет",

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

1) приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Буракової О.І.,

2) приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Варави Р.С.,

про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

В С Т А Н О В И В:

у серпні 2018 року ТОВ "Мілк-Ворд" звернулось з позовом до Господарського суду Хмельницької області до ПАТ АБ "Південний" про визнання таким, що не підлягає виконанню виконавчого напису приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Буракової О.І. № 846 від 30 липня 2018 року про звернення стягнення на цілісний майновий комплекс.

24.09.2018 до вказаного суду ТОВ "Мілк-Ворд" подало заяву про забезпечення позову.

Відповідно до такої заяви, позивач просив суд заборонити приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Вараві Роману Сергійовичу та державному підприємству "Сетам" здійснювати будь-які дії щодо відчуження (проведення прилюдних торгів) цілісного майнового комплексу загальною площею 12 838,2 кв.м, за адресою: Хмельницька область, Городоцький район, м. Городок, провулок Молочноконсервний, 1; просив зупинити стягнення на підставі виконавчого напису № 846 від 30 липня 2018 року, вчиненого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Бураковою Олександрою Ігорівною.

В обґрунтування поданої заяви позивач вказував на те, що нерухоме майно, на яке звернуте стягнення згідно з оскаржуваним виконавчим написом нотаріуса, може бути реалізовано на електронних торгах 10.10.2018, тобто до моменту розгляду судом справи по суті та прийняття судового рішення, а, отже, невжиття заходів забезпечення позову істотно ускладнить чи унеможливить поновлення порушених прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду. У випадку вжиття заходів забезпечення позову буде виключено ризик реалізації нерухомого майна позивача, на яке звернуто стягнення на підставі виконавчого напису нотаріуса, що оскаржується в суді та який може бути визнаний судом таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою Господарського суду Хмельницької області від 25.09.2018, залишеною без змін постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 10.12.2018, задоволено заяву ТОВ "Мілк-Ворд" про забезпечення позову.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст