Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 10.09.2018 року у справі №910/2184/18

Ухвала КГС ВП від 10.09.2018 року у справі №910/2184/18

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 169

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2018 року

м. Київ

Справа № 910/2184/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Ткач І.В. - головуючий, Мамалуй О.О., Баранець О.М.,

за участю секретаря судового засіданні Бойка В.С.,

представників учасників справи

позивача - не з'явився,

відповідача - Володько С.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Служби автомобільних доріг у Київській області

на постанову Київського апеляційного господарського суду від 26.07.2018

(головуючий - Кропивна Л.В., судді: Дідиченко М.А., Смірнова Л.Г.)

та рішення Господарського суду міста Києва від 14.05.2018

(суддя Васильченко Т.В.)

у справі №910/2184/18

за позовом Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"

до Служби автомобільних доріг у Київській області

про стягнення 1 380 016,99 грн,

ВСТАНОВИВ:

ІСТОРІЯ СПРАВИ

1.Короткий зміст позовних вимог

1.1. Дочірнє підприємство "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Служби автомобільних доріг у Київській області про стягнення 1 380 016,99 грн.

1.2. В обґрунтування позовних вимог зазначено, що відповідач як замовник за Договором №53М-17 від 20.02.2017 порушив його умови в частині повної та своєчасної оплати виконаних позивачем будівельних робіт у грудні 2017 року.

2. Короткий виклад обставин справи, встановлених судами попередніх інстанцій

2.1. 20 лютого 2017 року Дочірнім підприємством "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" (виконавець) та Службою автомобільних доріг у Київській області (замовник) укладено договір №53М-17 про надання послуг з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення загального користування у Київській області: Баришівський район, Білоцерківський район, Богуславський район, Бородянський район, Володарський район, Згурівський район, Києво-Святошинський район, Кагарлицький район, Макарівський район, Миронівський район, Обухівський район, Переяслав-Хмельницький район, Рокитнянський район, Сквирський район, Ставищенський район, Таращанський район, Тетіївський район, Фастівський район та Яготинський район (далі - договір).

Відповідно до умов договору виконавець зобов'язується у порядку та на умовах, визначених договором, своїми силами і засобами на власний ризик та/або з залученням субпідрядних організацій надати послуги поточного дрібного ремонту та з експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення, згідно з технічним завданням замовника, а замовник зобов'язується прийняти надані послуги після перевірки фізичних та вартісних показників, і сплатити їх вартість по мірі надходження коштів, передбачених на ці цілі, на рахунок виконавця.

Пунктом 1.2 договору сторони визначили найменування послуг: 42.11.20-00.00 Будування автомобільних доріг і автомагістралей, інших доріг, елементів доріг, злітно-посадкових смуг летовищ. Послуги з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення загального користування у Київській області: Баришівський район, Білоцерківський район, Богуславський район, Бородянський район, Володарський район, Згурівський район, Києво-Святошинський район, Кагарлицький район, Макарівський район, Миронівський район, Обухівський район, Переяслав-Хмельницький район, Рокитнянський район, Сквирський район, Ставищенський район, Таращанський район, Тетіївський район, Фастівський район, Яготинський район. Кількість послуг: протяжність 4 356,6 км.

2.2. За умовами пунктів 3.1, 3.3 договору ціна договору становить 180 496 576,20 грн. Вартість послуг визначається як фактична вартість виконаних і прийнятих замовником послуг.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст