Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 22.04.2018 року у справі №922/3662/15

Ухвала КГС ВП від 22.04.2018 року у справі №922/3662/15

03.06.2020
Автор:
Переглядів : 84

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2018 року

м. Київ

Справа № 922/3662/15

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Білоуса В.В. - головуючого, Жукова С.В., Ткаченко Н.Г.

розглянувши в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України

на ухвалу Донецького апеляційного господарського суду

від 06.02.2018

у складі колегії суддів: Сгари Е.В. (головуючого), Мартюхіної Н.О., Будко Н.В.,

за скаргою державного підприємства "Регіональні електричні мережі" в особі Луганської філії на бездіяльність головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України

у справі 922/3662/15

за позовом державного підприємства "Регіональні електричні мережі" в особі Луганської філії

до товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК "Свердловантрацит"

про стягнення 179 918 369,99 грн,-

ВСТАНОВИВ:

1. Ухвалою господарського суду Луганської області від 28.12.2017 задоволено частково скаргу Державного підприємства "Регіональні електричні мережі" в особі Луганської філії, м. Лисичанськ Луганської області на дії Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ.

2. Не погодившись з прийнятою ухвалою, Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ звернувся до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просив ухвалу Господарського суду Луганської області від 28.12.2017 у справі №922/3662/15 скасувати в частині задоволених вимог скарги Державного підприємства "Регіональні електричні мережі" в особі Луганської філії , м. Лисичанськ Луганської області та відмовити в задоволенні скарги в повному обсязі. Крім того, скаржник надав клопотання про відстрочення сплати судового збору, мотивуючи його тим, що дана установа є бюджетною та фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України, а розрахункове-касове обслуговування здійснюється відповідно до Бюджетного кодексу України Державною казначейською службою України.

Короткий зміст рішень суду першої та апеляційної інстанції

3. Ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 06.02.2018 у справі №922/3662/15 повернуто апеляційну скаргу Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ на ухвалу господарського суду Луганської області від 28.12.2017 у справі № 922/3662/15, справу №922/3662/15 повернуто господарському суду Луганської області.

4. Вказану ухвалу суду апеляційної інстанції обґрунтовано наступним.

4.1. Колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку, що вказані скаржником в клопотанні про відстрочення сплати судового збору обставини не передбачені в числі умов відстрочення сплати судового збору, встановлених ч.1 ст. 8 Закону України "Про судовий збір". Крім того, скаржник не надав будь яких доказів в обґрунтування заявленого клопотання, які б свідчили про вжиття скаржником усіх необхідних заходів для своєчасної сплати судового збору та які б підтверджували можливість сплати судового збору протягом визначеного законом строку розгляду апеляційної скарги до прийняття постанови у справі.

4.2. Ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 17.01.2018 вищезазначену апеляційну скаргу Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було залишено без руху, зобов'язано Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ усунути впродовж 10 днів з моменту отримання цієї ухвали встановлені при поданні апеляційної скарги недоліки, а саме:

4.2.1. сплатити судовий збір в розмірі 1762,00 грн та надати до Донецького апеляційного господарського суду оригінал платіжного доручення про сплату судового збору;

4.2.2. надати до Донецького апеляційного господарського суду відомості про місцезнаходження Державного підприємства "Регіональні електричні мережі";

4.2.3. надати до Донецького апеляційного господарського суду докази надсилання копії апеляційної скарги з доданими до неї документами Державному підприємству "Регіональні електричні мережі" (лист з описом вкладення).

4.3. Роз'яснено Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ, що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається апелянту.

4.4. Вимоги ухвали Донецького апеляційного господарського суду від 17.01.2018 Департаментом державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ виконано не було.

4.5. За таких обставин суд апеляційної інстанції відповідно до ч. 2 ст. 260 Господарського процесуального кодексу України, повернув апеляційну скаргу Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, м. Київ.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст