Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 24.06.2018 року у справі №915/1145/17

Ухвала КГС ВП від 24.06.2018 року у справі №915/1145/17

04.06.2020
Автор:
Переглядів : 173

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2018 року

м. Київ

Справа № 915/1145/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Булгакової І.В. (головуючий), Львова Б.Ю. і Селіваненка В.П.,

за участю секретаря судового засідання Хоменко І.М.,

учасники справи:

позивач - товариство з обмеженою відповідальністю "Вікра"

представник позивача - Сидоренко С.О., адвокат (дов. від 05.07.2018),

відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю "Вікра.",

представник відповідача - не з'явився,

розглянув касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Вікра."

на постанову Одеського апеляційного господарського суду від 14.05.2018 (головуючий суддя Аленін О.Ю., судді: Богатир К.В., Таран С.В.)

у справі № 915/1145/17

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Вікра" (далі - ТОВ "Вікра")

до товариства з обмеженою відповідальністю "Вікра." (далі - ТОВ "Вікра.")

про визнання правочину недійсним.

За результатами розгляду касаційної скарги Касаційний господарський суд

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Вікра" в особі керуючого санацією - арбітражного керуючого звернулося до господарського суду Миколаївської області з позовом до ТОВ "Вікра." про визнання недійсним ліцензійного договору від 08.06.2011 про передачу прав на використання торговельної марки.

Позовні вимоги мотивовані, зокрема, тим, що: оспорюваний правочин підписаний зі сторони ліцензіара (ТОВ "Вікра") неуповноваженою особою за відсутності доказів його схвалення юридичною особою; договір має підроблену дату його укладення; має місце дефект відтиску печатки позивача, що міститься на Договорі; ліцензіар продовжував повноцінне використання майнових прав за свідоцтвом на торговельну марку у такий спосіб, якби цей договір не приймався до виконання і не укладався взагалі.

Рішенням господарського суду Миколаївської області від 11.12.2017 зі справи № 915/1145/17 у задоволенні позову відмовлено з посиланням на сплив позовної давності для звернення з даним позовом до суду, про застосування якої заявлено відповідачем у справі.

Постановою Одеського апеляційного господарського суду від 14.05.2018 рішення місцевого господарського зі справи № 915/1145/17 скасовано, прийнято нове рішення про задоволення позову. Визнано недійсним ліцензійний договір від 08.06.2011 про передачу прав на використання торговельної марки. Стягнуто з відповідача на користь позивача 1600,00 грн. судового збору за подання позовної заяви та 2400,00 грн. судового збору за подання апеляційної скарги.

ТОВ "Вікра.", посилаючись на порушення судом попередньої інстанції норм матеріального та процесуального права, просить суд касаційної інстанції судовий акт попередньої інстанції зі справи скасувати, а рішення місцевого господарського суду залишити в силі. Так, згідно з доводами відповідача, викладеними у касаційній скарзі:

- апеляційним господарським судом залишено поза увагою те, що сторонами під час підписання спірного правочину були визначені всі істотні умови, обумовлені чинним на час його укладення законодавством для такого виду договорів;

- суд апеляційної інстанції в порушення приписів статей 253-261 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) неправомірно не застосував позовну давність до спірних правовідносин;

- судом не враховано те, що подана відповідачем до суду нотаріально засвідчена копія ліцензійного договору від 08.06.2011 про передачу прав на використання торговельної марки є належним та допустимим доказом у справі.

Відзив на касаційну скаргу не надходив.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст