Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 02.03.2020 року у справі №911/1089/19

Ухвала КГС ВП від 02.03.2020 року у справі №911/1089/19

02.11.2020
Автор:
Переглядів : 93

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2020 року

м. Київ

Справа № 911/1089/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Губенко Н. М. - головуючий, Кролевець О.А., Ткач І.В.,

за участю секретаря судового засідання - Охоти В.Б.,

представників учасників справи:

позивача - Величко Д.В.,

відповідача - Муравйов О.В.,

третьої особи-1 - не з`явився,

третьої особи-2 - не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_1

на рішення Господарського суду Київської області

у складі судді Рябцевої О. О.

від 09.09.2019 та

на постанову Північного апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Гаврилюк О. М., Ткаченко Б. О., Сулім В. В.

від 16.01.2020

за позовом ОСОБА_1

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс"

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_2 , ОСОБА_3

про визнання недійсними рішень загальних зборів.

ІСТОРІЯ СПРАВИ

1. Короткий зміст позовних вимог

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Київської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс" про: визнання недійсним рішення про виключення ОСОБА_1 із складу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс", продаж його частки ОСОБА_2 та включення ОСОБА_2 до складу учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс", оформленого протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс" від 14.11.2017 № 3; визнання недійсним рішення про затвердження нової редакції статуту Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс", оформленого протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс" від 14.11.2017 № 3.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням вимог Закону України "Про господарські товариства" та положень статуту Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс" під час скликання і проведення загальних зборів учасників і відсутністю кворуму під час прийняття спірних рішень. Спірні рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс", якими, зокрема, виключено ОСОБА_1 зі складу учасників товариства, суперечать положенням статуту товариства і чинному законодавству та безпосередньо порушують права останнього, як учасника товариства.

2. Стислий виклад обставин справи, встановлених судами першої та апеляційної інстанцій

Державна реєстрація створення Товариства з обмеженою відповідальністю "Будремсервіс", як юридичної особи була здійснена 08.12.1995 із статутним фондом в розмірі 400,00 грн, що підтверджується відомостями реєстраційної справи товариства.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст