Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 25.03.2019 року у справі №925/650/18

Ухвала КГС ВП від 25.03.2019 року у справі №925/650/18

10.08.2020
Автор:
Переглядів : 125

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2019 року

м. Київ

Справа № 925/650/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Вронська Г.О. - головуюча, Баранець О.М., Студенець В.І.,

за участю секретаря судового засідання - Варави Ю.В.,

представників учасників справи:

прокуратури - Збарих С.М.,

позивача-1 - не з'явився,

позивача-2 - не з'явився,

відповідача - не з'явився,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Заступника прокурора міста Києва

на постанову Північного апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Разіна Т.І., Михальська Ю.Б., Тищенко А.І.

від 23.01.2019

за позовом Заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури Черкаської області в інтересах держави в особі: Дослідної станції помології імені Л.П.Симиренка Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України, Національної академії аграрних наук України

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівський сад"

про стягнення 217 341,18 грн заборгованості за договором оренди та повернення орендованого нерухомого майна.

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. 20 червня 2018 року Заступник керівника Смілянської місцевої прокуратури Черкаської області, виступаючи в інтересах держави в особі: Дослідної станції помології імені Л.П.Симиренка Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України, Національної академії аграрних наук України подав позовну заяву про стягнення з відповідача 217 341,18 грн заборгованості зі сплати орендної плати та про зобов'язання відповідача повернути за актом приймання-передачі орендоване нерухоме майно, а саме, приміщення цеху техпереробки загальною площею 684,3 кв. м (реєстровий № 00497331.1.1.ТЖЕЧСТ 5055) та підвальне приміщення загальною площею 161,3 кв. м, яке знаходиться за адресою: Черкаська область, Городищенський район, с. Мліїв, вул. Симиренка, 9.

2. Позовна заява мотивована неналежним виконанням відповідачем умов договору оренди нерухомого майна, що належить до державної власності від 16.05.2013 №1 щодо сплати орендних платежів та тим, що строк дії зазначеного договору закінчився, однак відповідач не повернув орендоване майно.

Короткий зміст рішень судів першої та апеляційної інстанцій

3. Рішенням Господарського суду Черкаської області від 04.10.2018 позов задоволено повністю.

4. Рішення суду першої інстанції мотивовано встановленням факту неналежного виконання відповідачем свого обов'язку в частині сплати орендних платежів за договором оренди нерухомого майна, що належить до державної власності від 16.05.2013 №1 та неповернення орендованого майна орендодавцю після закінчення строку дії вказаного договору.

5. Постановою Північного апеляційного господарського суду від 23.01.2019 рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове рішення, яким у задоволенні позову відмовлено.

6. Постанова суду апеляційної інстанції мотивована відсутністю у прокурора законних підстав на звернення з даним позовом до суду в інтересах Дослідної станції помології імені Л.П.Симиренка Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України та Національної академії аграрних наук України.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст