Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КГС ВП від 16.04.2019 року у справі №910/5458/17

Постанова КГС ВП від 16.04.2019 року у справі №910/5458/17

10.08.2020
Автор:
Переглядів : 84

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2019 року

м. Київ

Справа № 910/5458/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Львова Б.Ю. (головуючий), Булгакової І.В. і Селіваненка В.П.

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "ДІАКЕМ" (далі - ТОВ "ДІАКЕМ")

на ухвалу Північного апеляційного господарського суду від 01.03.2019 (колегія суддів: Сотніков С.В. (головуючий), судді Отрюх Б.В., Остапенко О.М.)

зі справи № 910/5458/17

за позовом ТОВ "ДІАКЕМ"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Екокеміка Трейдінг" (далі - ТОВ "Екокеміка Трейдінг"),

Державної служби інтелектуальної власності України (далі - Служба),

Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг.

1. ІСТОРІЯ СПРАВИ

1.1. Короткий зміст позовних вимог

1.1.1. ТОВ "ДІАКЕМ" звернулося до господарського суду міста Києва з позовом про:

- визнання свідоцтва України на знак для товарів і послуг № 221829 "DIAKEM" недійсним;

- зобов'язання Служби внести відповідні зміни до Державного реєстру свідоцтв України на знак для товарів і послуг та здійснити відповідну публікацію про це у своєму офіційному бюлетені;

- визнання за ТОВ "ДІАКЕМ" права інтелектуальної власності, а саме: виключного майнового права на комерційне (фірмове) найменування "DIAKEM";

- зобов'язання ТОВ "Екокеміка Трейдінг" припинити використання фірмового найменування позивача (позначення "DIAKEM") у його господарській діяльності щодо товарів 3 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг.

1.1.2. Позов обґрунтовано тим, що ТОВ "Екокеміка Трейдінг" є власником знака для товарів і послуг за свідоцтвом України на знаки для товарів і послуг № 221829, який не відповідає умовам надання правової охорони, оскільки є схожим настільки, що їх можна сплутати, з фірмовим найменуванням ТОВ "ДІАКЕМ". На думку позивача, використання цього знака для товарів і послуг (товарів 3 класу МКТП) може ввести споживачів в оману щодо особи, яка виробляє товари, оскільки товари, для яких зареєстровано знак для товарів і послуг "DIAKEM" за названим свідоцтвом № 221829, є аналогічними товарам, що виробляються ТОВ "ДІАКЕМ".

1.2. Короткий зміст рішення суду першої інстанції та ухвали суду апеляційної інстанції

1.2.1. Рішенням господарського суду міста Києва від 09.01.2019 у позові відмовлено повністю.

1.2.2. Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 01.03.2019 апеляційну скаргу ТОВ "ДІАКЕМ" на зазначене рішення суду першої інстанції повернуто скаржнику у зв'язку з неусуненням недоліків апеляційної скарги у встановлений судом строк - ненадання доказів сплати судового збору у встановленому порядку і розмірі.

1.3. Короткий зміст вимог касаційної скарги

ТОВ "ДІАКЕМ", посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права, просить суд касаційної інстанції скасувати ухвалу апеляційного господарського суду та передати справу на розгляд суду апеляційної інстанції.

2. АРГУМЕНТИ УЧАСНИКІВ СПРАВИ

2.1. Доводи особи, яка подала касаційну скаргу

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст