Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 11.10.2018 року у справі №922/80/18

Ухвала КГС ВП від 11.10.2018 року у справі №922/80/18

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 96

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2018 року

м. Київ

Справа № 922/80/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду: Баранець О.М. - головуючий, Стратієнко Л.В., Студенець В.І.,

обов'язки секретаря судового засідання за дорученням головуючого судді у судовій колегії здійснює помічник судді Гетьман Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Атмос"

на рішення Господарського суду Харківської області

у складі судді: Жигалкін І.П.

від 17.05.2018

та постанову Харківського апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Ільїн О.В., Россолов В.В., Хачатрян В.С.

від 21.08.2018

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Атмос"

до Обслуговуючого кооперативу "Соляріс"

про визнання недійсним рішення

за участю представників:

позивача: не з'явилися

відповідача: не з'явилися

ВСТАНОВИВ:

1. Короткий зміст позовних вимог.

У січні 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Атмос" звернулось до Господарського суду Харківської області з позовом до Обслуговуючого кооперативу "Соляріс" про визнання недійсним рішення позачергових загальних зборів членів Обслуговуючого кооперативу "Соляріс" від 16.11.2017, оформленого протоколом № 16/11/17.

Позовні вимоги мотивовані тим, що спірні рішення були прийняті на позачергових загальних зборах членів Обслуговуючого кооперативу "Соляріс", які відбулись 16.11.2017, з порушенням процедури скликання та проведення зборів, оскільки позивач, як член Обслуговуючого кооперативу "Соляріс" не був повідомлений про час та місце проведення позачергових загальних зборів членів Обслуговуючого кооперативу, не був особисто присутній на зборах і не приймав участі в голосуванні при прийнятті спірних рішень, чим були порушені права позивача на участь у діяльності кооперативу та його управлінні. Спірні рішення є протиправними, оскільки фактично стосуються нецільового використання коштів фонду та зводяться до подвійної оплати позивачем тих самих робіт, які він уже оплатив.

2. Короткий виклад обставин справи, встановлених судами попередніх інстанцій.

Обслуговуючий кооператив "Соляріс" засновано рішенням засновників, оформленим протоколом установчих зборів засновників № 1 від 17.05.2012, для обслуговування Торгівельно-офісного центру "Соляріс". Умовою членства в кооперативі є наявність у власності особи нерухомого майна в Торгівельно-офісному центрі "Соляріс", розташованому за адресою: АДРЕСА_1, та сплата вступного внеску.

Товариство з обмеженою діяльністю "Атмос" (позивач) є власником приміщень 14-го поверху Торгівельно-офісного центру "Соляріс". Згідно з платіжним дорученням № 15 від 16.10.2015 Товариство з обмеженою діяльністю "Атмос" сплатило вступний внесок.

16.11.2017 відбулись позачергові загальні збори членів кооперативу, на яких були прийняті рішення, оформлені протоколом № 16/11/17 від 16.11.2017, про:

1) затвердження порядку денного та регламенту проведення засідання Загальних зборів членів Обслуговуючого кооперативу "Соляріс";

2) виключення зі складу членів Кооперативу ОСОБА_4 та ОСОБА_5 з 16.11.2017 у зв'язку з відчуженням приміщень в Торгівельно-офісному центрі "Соляріс" та припиненням членства в Кооперативі;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст