Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 25.09.2018 року у справі №910/394/18

Ухвала КГС ВП від 25.09.2018 року у справі №910/394/18

05.06.2020
Автор:
Переглядів : 176

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2018 року

м. Київ

Справа № 910/394/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Берднік І.С. - головуючого, Міщенка І.С., Сухового В.Г.,

за участю секретаря судового засідання - Корнієнко О.В.,

за участю представників:

Товариства з обмеженою відповідальністю

"Ейпіс Холдинг" - Ващенко Л.І., Ващенко І.В., Радзієвського Р.В.,

Публічного акціонерного товариства

"Державна продовольчо-зернова корпорація України" - Махиніч Н.В.,

Товариства з обмеженою відповідальністю

"Нові Технології Агро Культур" - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Ейпіс Холдинг"

на постанову Київського апеляційного господарського суду від 31.07.2018 (у складі колегії суддів: Дідиченко М.А. (головуючий), Смірнова Л.Г., Кропивна Л.В.)

та рішення Господарського суду міста Києва від 03.05.2018 (суддя Ярмак О.М.)

у справі № 910/394/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ейпіс Холдинг"

до Публічного акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України",

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Нові Технології Агро Культур",

про визнання недійсним наказу,

ВСТАНОВИВ:

У січні 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Ейпіс Холдинг" (далі - ТОВ "Ейпіс Холдинг") звернулося до суду з позовом до Публічного акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (далі - ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України"), у якому просило визнати недійсним і скасувати наказ директора філії "Черняхівський елеватор" ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" від 10.11.2017 № 134.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що згідно з постановою приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області від 25.11.2017 відкрито виконавче провадження № 55251309 з виконання наказу Господарського суду Черкаської області від 01.11.2017 у справі № 925/1048/17 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Нові Технології Агро Культур" (далі - ТОВ "Нові Технології Агро Культур") на користь ТОВ "Ейпіс Холдинг" основного боргу, відсотків за користування товарним кредитом, 3 % річних, інфляційних втрат і судового збору.

У порядку здійснення виконавчих дій приватним виконавцем було направлено на адресу ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" вимогу щодо вчинення певних дій, у відповідь на яку відповідач повідомив, що у зв'язку з заборгованістю ТОВ "Нові Технології Агро Культур" як поклажодавця за зберігання зерна за договором складського зберігання від 05.09.2016, укладеним з ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", філією "Черняхівський елеватор" здійснюються заходи щодо продажу зерна для погашення заборгованості в порядку статті 31 Закону України "Про зерно та ринок зерна в Україні" та умов договору зберігання, тому згідно з наказом директора філії від 10.11.2017 № 134 зерно кукурудзи переоформлено на філію "Черняхівський елеватор" ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

ТОВ "Ейпіс Холдинг", посилаючись на те, що зазначений наказ є незаконним і таким, що порушує його права та законні інтереси, просив визнати його недійсним і скасувати.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 03.05.2018 у задоволенні позову відмовлено.

На зазначене рішення суду першої інстанції ТОВ "Ейпіс Холдинг" подало апеляційну скаргу.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст