Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 07.05.2018 року у справі №910/23196/17

Ухвала КГС ВП від 07.05.2018 року у справі №910/23196/17

10.06.2020
Автор:
Переглядів : 101

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2018 року

м. Київ

Справа № 910/23196/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Пєскова В.Г. - головуючий, Катеринчук Л.Й., Погребняка В.Я.,

учасники справи:

позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Капітал Білдінг",

відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Прайм-Актив",

розглянувши у порядку письмового провадження без виклику учасників судового процесу касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Прайм-Актив"

на постанову Київського апеляційного господарського суду від 04.09.2018

у складі колегії суддів: Власова Ю.Л. (головуючий), Буравльова С.І., Андрієнка В.В.

та на рішення Господарського суду міста Києва від 14.02.2018

у складі судді Баранова Д.О.

у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Капітал Білдінг"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Прайм-Актив"

про стягнення 600 000 грн,

За результатами розгляду касаційної скарги Касаційний господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Хронологія подій та опис фактів, встановлених судами першої та апеляційної

інстанції

1. 27.07.2017 між позивачем та відповідачем укладено договір на виконання підрядних робіт №27-07/2017, відповідно до п. 1.1. якого позивач доручає, а відповідач зобов'язується виконати роботи по об'єкту: "Термомодернізація дошкільного навчального закладу № 599 на вул. Василя Стуса, 26-А" в розділі: Тимчасові накриття, демонтаж кровлі, влаштування кровлі, згідно будівельних норм і стандартів в термін який встановлюється договором.

2. Відповідно до п. 3.1 договору договірна ціна визначена на підставі Державних будівельних норм, ДСТУ, та становить: 2 240 000 грн, в тому числі ПДВ 20% - 3, 33 грн.

3. Відповідно до п. 4.1 договору розрахунки за виконані роботи здійснюються на підставі довідки про вартість виконаних робіт за формою № КБ-3 та акту приймання виконаних робіт за формою № КБ-2в з відомістю ресурсів підписаними уповноваженими представниками сторін, відповідно до річних кошторисних призначень.

4. Згідно з п. 4.2 договору акт за формою № КБ-2в та довідка за формою № КБ-3 оформлюються належним чином відповідачем і подаються на підписання позивачу не пізніше 25 числа звітного місяця, який повинен розглянути та підписати акт та довідку протягом 5 (п'яти) днів календарних днів, але у будь-якому випадку не пізніше останнього числа звітного місяця при виконанні вимог статті 48 Бюджетного кодексу України або письмово мотивувати відмову від прийняття робіт.

5. Відповідно до п. 4.3 договору позивач сплачує вартість прийнятих від відповідача робіт на підставі довідки про вартість виконання робіт за формою № КБ-3 та акту приймання виконання робіт за формою № КБ-2в не пізніше 30 (тридцяти) банківських днів з дня підписання цих документів уповноваженими представниками сторін при наявності коштів на реєстраційному рахунку.

6. Відповідно до п. 4.7 договору позивач має право надати відповідачу аванс, на підставі поданої заявки, поетапно у відповідності та у розмірі отриманого бюджетного фінансування.

7. Згідно з п. 4.8 договору відповідач зобов'язується використати одержаний аванс на придбання і постачання необхідних для виконання робіт обладнання, матеріалів, конструкцій та виробів. По закінченню граничного терміну використані суми авансу повинні бути підтверджені актом виконання обсягів робіт, або повернуті позивачу.

8. Згідно з п. 4.9 договору в разі невикористання авансу відповідач протягом 2 робочих днів після граничного терміну використання повертає не використаний аванс на розрахунковий рахунок позивача та сплачує пеню у розмірі подвійної ставки НБУ за кожний день прострочення повернення авансу і суму індексації, нараховану на суму наданого авансу та 3% річних.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст