Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 22.01.2018 року у справі №923/970/16

Ухвала КГС ВП від 22.01.2018 року у справі №923/970/16

28.05.2020
Автор:
Переглядів : 149

Верховний

Суд

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2018 року

м. Київ

справа № 923/970/16

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючий - Ткач І.В.,

судді: Мамалуй О.О., Стратієнко Л.В.

за участю секретаря судового засідання Бойка В.С.,

представники учасників справи:

позивача - Динюк І.Р.,

відповідача - Литовський І.С.

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Херсонобленерго"

на постанову Одеського апеляційного господарського суду від 01.02.2017

(головуючий - Головей В.М., судді - Принцевська Н.М., Савицький Я.Ф.)

та рішення Господарського суду Херсонської області від 02.11.2016

(суддя Немченко Л.М.)

у справі № 923/970/16

за позовом Командитного товариства "Приватне підприємство "В.А.Т. Компанія "Дніпро" і компанія"

до Публічного акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Херсонобленерго"

про спонукання до вчинення дій,

ВСТАНОВИВ:

ІСТОРІЯ СПРАВИ

1. Короткий зміст позовних вимог

1.1. 06 вересня 2016 року Командитне товариство "Приватне підприємство "В.А.Т. Компанія "Дніпро" і компанія" (далі - позивач) звернулось до Господарського суду Херсонської області з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Херсонобленерго" (далі - відповідач), в якій просило:

- визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо надання позивачу, у відповідності до п. 3.1.2. Правил приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 17.01.2013 № 32 (далі - Правила), підписаного проекту договору про приєднання та технічних умов;

- зобов'язати відповідача безоплатно підготувати та невідкладно надати позивачу підписаний проект договору про приєднання відповідно до додатку 1 Правил та технічні умови приєднання до електричних мереж електроустановок, призначених для виробництва електроенергії з використанням альтернативних джерел енергії, відповідно до додатку 6 Правил, на підставі поданої позивачем заяви від 12.08.2016 та доданих до неї документів.

1.2. Позовна заява мотивована тим, що позивач, маючи намір та можливості розташувати на даху власної будівлі генеруючу установку для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання, подало відповідачу заяву про приєднання електроустановки певної потужності для виробництва електричної енергії з використанням альтернативних джерел енергії та додатки, передбачені абз. 6 п. 13 Правил. Проте відповідач безпідставно залишив заяву позивача без розгляду, мотивуючи це неналежним її заповненням.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст