Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 22.01.2018 року у справі №907/167/17

Ухвала КГС ВП від 22.01.2018 року у справі №907/167/17

29.05.2020
Автор:
Переглядів : 166

Верховний

Суд

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2018 року

м. Київ

справа № 907/167/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючої - Вронської Г.О.,

суддів: Баранця О.М., Студенця В.І.,

за участю секретаря судового засідання Варави Ю.В.,

представників учасників справи:

позивача: ОСОБА_2,

відповідача: Величко О.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_3

на постанову Львівського апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Марко Р.І., Желік М.Б., Орищин Г.В.,

від 13.09.2017

за позовом ОСОБА_3

до Приватного підприємства "Ужгородські Аграрні Інвестиції"

про визнання рішення позачергових загальних зборів недійсним,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. ОСОБА_3 звернувся до господарського суду з позовом до Приватного підприємства "Ужгородські Аграрні Інвестиції" (далі - Підприємство) про визнання недійсним рішення позачергових зборів учасників Підприємства від 23.01.2014, затвердженого протоколом №2 від 23.01.2014.

2. В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що спірне рішення прийняте з порушенням вимог закону та статуту Підприємства щодо порядку скликання загальних зборів учасників, з позбавленням позивача як учасника Підприємства можливості участі у загальних зборах та по суті є прихованим відчуженням частки іншого учасника Підприємства, зміною розміру часток.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції та постанови суду апеляційної інстанції

3. Рішенням Господарського суду Закарпатської області від 23.05.2017 позов задоволено повністю.

4. Рішення мотивовано встановленням обставин порушення корпоративних прав позивача у зв'язку з тим, що він не був належним чином повідомлений про порядок денний та дату проведення спірних загальних зборів учасників, а про наявність оспорюваного рішення дізнався лише після 16.01.2017.

5. Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 13.09.2017 рішення суду першої інстанції скасовано, прийнято нове рішення, яким у позові відмовлено повністю.

6. Постанова мотивована тим, що відсутність позивача на загальних зборах учасників Підприємства з урахуванням його часки в статутному капіталі не могла вплинути на прийняття оскаржуваного рішення, зважаючи на наявність кворуму на зазначених загальних зборах та достатність для прийняття включених до порядку денного рішень голосів учасників, що володіють у сукупності більш як 60% загальної кількості голосів учасників.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст