Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 30.05.2018 року у справі №904/9027/17

Ухвала КГС ВП від 30.05.2018 року у справі №904/9027/17

06.06.2020
Автор:
Переглядів : 142

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2018 року

м. Київ

Справа № 904/9027/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Берднік І.С. - головуючого, Міщенка І.С., Сухового В.Г.,

за участю секретаря судового засідання - Корнієнко О.В.,

за участю представників:

Дніпропетровської обласної державної адміністрації - не з'явився,

Дніпровської районної державної адміністрації

Дніпропетровської області - не з'явився,

Товариства з обмеженою відповідальністю "Глеріс" - не з'явився,

Товариства з обмеженою відповідальністю "Сорелла Оіл" - не з'явився,

Генеральної прокуратури України - Кравчук О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області

на постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 29.03.2018 (у складі колегії суддів: Білецька Л.М. (головуючий), Парусніков Ю.Б., Чередко А.Є.)

та рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 12.12.2017 (суддя Петренко Н.Е.)

у справі за позовом Дніпропетровської місцевої прокуратури № 3 в інтересах держави в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глеріс",

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Сорелла Оіл",

про розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровська місцева прокуратура №3 в інтересах держави в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі - Дніпропетровська ОДА) та Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області (далі - Дніпропетровська РДА) звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глеріс" (далі - ТОВ "Глеріс"), в якому просить:

- розірвати договір оренди земельної ділянки від 25.02.2010, площею 1,1186 га (кадастровий номер земельної ділянки 1221455800:04:018:0186), що розташована за адресою: вул. Дружби, 4, смт. Слобожанське (смт. Ювілейне), Дніпровський район, Дніпропетровська область, укладений між Дніпропетровською РДА і ТОВ "Глеріс";

- зобов'язати ТОВ "Глеріс"" повернути земельну ділянку площею 1,1186 га (кадастровий номер земельної ділянки 1221455800:04:018:0186), що розташована за адресою: вул. Дружби, 4, смт. Слобожанське (смт. Ювілейне), Дніпровський район, Дніпропетровська область, Дніпропетровській ОДА, шляхом підписання акта приймання-передачі земельної ділянки.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що у зв'язку з відчуженням ТОВ "Глеріс" розташованого на спірній земельній ділянці нерухомого майна на користь ТОВ "Сорелла Оіл", ТОВ "Глеріс" добровільно відмовилост від права користування спірною земельною ділянкою, що є підставою для дострокового розірвання договору оренди вказаної земельної ділянки.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 12.12.2017 у задоволенні позову відмовлено.

Місцевий суд мотивував свої висновки тим, що з переходом до ТОВ "Сорелла Оіл" права власності на нерухоме майно, розташоване на спірній земельній ділянці, припинилось право ТОВ "Глеріс" на користування спірною земельною ділянкою, та відбулася заміна сторони в зобов'язанні за договором оренди.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 29.03.2018 рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 12.12.2017 залишено баз змін.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст