Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 09.07.2019 року у справі №918/1164/15

Ухвала КГС ВП від 09.07.2019 року у справі №918/1164/15

30.08.2020
Автор:
Переглядів : 152

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2019 року

м. Київ

Справа № 918/1164/15

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Губенко Н.М. - головуючий, Студенець В.І., Ткач І.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи матеріали касаційної скарги Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк"

на ухвалу Господарського суду Рівненської області

у складі колегії суддів: Церковна Н.Ф., Романюк Ю.Г., Марач В.В.

від 11.02.2019 та

на постанову Північно-західного апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Дужич С.П., Миханюк М.В., Саврій В.А.

від 07.05.2019

за скаргами Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот"

на постанови головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України

у справі № 918/1164/15

за позовом Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк"

до Публічного акціонерного товариства "Рівнеазот"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство "Сєвєродонецьке об`єднання АЗОТ"

до Публічного акціонерного товариства "Рівнеазот"

про стягнення коштів,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

1. Встановлені судами попередніх інстанцій обставини, що передували прийняттю оскаржуваних судових рішень

Рішенням Господарського суду Рівненської області від 07.05.2018, залишеним без змін постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 18.09.2018, позов Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" до Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" задоволено частково. Стягнуто з Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" 45 902 961,23 доларів США, з яких: 44663849,56 доларів США простроченої заборгованості за кредитом, та 1239111,67 доларів США прострочених процентів за користування кредитом, а також 182700,00 грн. - судового збору. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

25.09.2018, на виконання вказаного рішення, місцевим господарським судом було видано відповідний наказ.

30.10.2018, головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП №57556013 щодо стягнення з Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" на користь Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" на підставі наказу Господарського суду Рівненської області від 25.09.2018 №918/1164/15.

В цей же день, 30.10.2018, головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було винесено постанови про: - арешт коштів боржника, якою було накладено арешт на кошти Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот", що містяться на усіх рахунках, крім коштів, що містяться на рахунках накладення арешту та/або звернення стягнення, на які заборонено законом, зокрема, в Акціонерному товаристві "ОТП Банк", Публічному акціонерному товаристві "Банк "Кліринговий Дім", філії Публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України", філії - Рівненське обласне управління Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", Акціонерному товаристві "ВТБ Банк", Публічному акціонерному товаристві "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк"; - арешт майна боржника, якою було накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно, що належить Приватному акціонерному товариству "Рівнеазот".

05.11.2018, головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було винесено постанови про арешт коштів боржника, якою було накладено арешт на грошові кошти Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот", що містяться на рахунках в Акціонерному товаристві "БАНК АЛЬЯНС" і Акціонерному товаристві "СБЕРБАНК" та всіх інших відкритих рахунках, а також на кошти на рахунках, що будуть відкриті після винесення постанови про арешт коштів, крім коштів, що містяться на рахунках накладення арешту та/або звернення стягнення, на які заборонено законом, та належать боржнику.

13.11.2018, головним державним виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було винесено постанови про арешт коштів боржника, якою накладено арешт на кошти в межах суми 50493257,35 дол. США та 200970,00 грн., що перебувають у касах Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" та надходять до них. Також, вказаною постановою було визначено, що: - арешт поширюються також на кошти, що надходять до кас Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" після прийняття зазначеної постанови, у разі надходження коштів до кас Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" слід зупинити видаткові операції з каси боржника на суму 50 493 257,35 дол. США та 200 970,00 грн., кошти, що знаходяться (надходять) до кас Приватного акціонерного товариства "Рівнеазот" зараховувати на депозитний рахунок Міністерства юстиції України, зазначені дії здійснювати до повного виконання рішення суду, про що повідомляти державного виконавця.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст