Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 09.06.2019 року у справі №903/14/18

Ухвала КГС ВП від 09.06.2019 року у справі №903/14/18

30.08.2020
Автор:
Переглядів : 122

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2019 року

м. Київ

Справа № 903/14/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Колос І.Б. (головуючий), Бенедисюка І.М., Малашенкової Т.М.,

за участю секретаря судового засідання Малихіної О.В.,

представників учасників справи:

позивачів 1. товариства з обмеженою відповідальністю "Госпітальний менеджмент" - не з`явився,

2. товариства з обмеженою відповідальністю "ВІРІЛІС" - Шемет І.К. т.в.о. директора (наказ від 26.07.2019 № 73-К),

відповідача - Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України - Кравченко О.К. головн. Спец. (дов. Від 26.12.2018),

розглянув у відкритому судовому засіданні

касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "ВІРІЛІС"

на рішення господарського суду Волинської області від 07.12.2018 (колегія суддів: Слободян О.Г. (головуючий), Якушева І.О., Лівандовський Т.Г.)

та постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 25.03.2019 (колегія суддів: Демидюк О.О. (головуючий), Павлюк І.Ю., Савченко Г.І.)

зі справи № 903/14/18

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Госпітальний менеджмент" (далі - ТОВ "Госпітальний менеджмент") та товариства з обмеженою відповідальністю "ВІРІЛІС" (далі - ТОВ "ВІРІЛІС")

до Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі - Відділення)

про визнання недійсним рішення.

1. ІСТОРІЯ СПРАВИ

У зв`язку з перебування судді Булгакової І.В. у відпустці склад судової колегії Касаційного господарського суду змінився, що підтверджується Витягом з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи (касаційної скарги, апеляційної скарги, заяви) між суддями від 29.07.2019, який наявний в матеріалах справи.

Короткий зміст позовних вимог

ТОВ "Госпітальний менеджмент" та ТОВ "ВІРІЛІС" звернулися до господарського суду Волинської області з позовом до Відділення про визнання недійсним рішення від 31.10.2017 № 22 у справі № 06-17 "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу" (далі - Рішення АМК).

Позовна заява мотивована посиланням на: неповне з`ясування Відділенням обставин, які мають значення для справи № 06-17 і які визнано встановленими; невідповідність висновків, які викладені у Рішенні АМК, обставинам справи; неправильне застосування норм матеріального та процесуального права.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції та постанови суду апеляційної інстанції

Справа розглядалася судами неодноразово.

Рішенням господарського суду Волинської області від 07.12.2018, залишеним без змін постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 25.03.2019, у задоволенні позову відмовлено.

Судові акти попередніх інстанцій мотивовані відсутністю визначених законом підстав для визнання Рішення АМК недійсним.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст