Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КАС ВП від 17.01.2018 року у справі №318/810/16-а(2а/318/28/2016)

Ухвала КАС ВП від 17.01.2018 року у справі №318/810/16-а(2а/318/28/2016)

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 149

ПОСТАНОВА

Іменем України

25 жовтня 2018 року

Київ

справа №318/810/16-а(2а/318/28/2016)

адміністративне провадження №К/9901/2961/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Шарапи В.М.,

суддів: Бевзенка В.М., Данилевич Н.А.,

розглянувши в попередньому судовому засіданні касаційну скаргу касаційну скаргу ОСОБА_2 на постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 22.09.2016 у складі колегії суддів: Поплавського В.Ю. (головуючого), Чепурнова Д.В., Сафронової С.В. у справі за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_5 до відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області про визнання протиправними та скасування постанов,-

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_2, ОСОБА_5 звернулися до суду з адміністративним позовом до відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області про визнання протиправними та скасування постанов.

Постановою Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 17.05.2016 позов задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано постанови державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області від 25.03.2016 про закінчення виконавчих провадженнях ВП №33470261 та ВП №33237068 по виконавчому листу №0811/1396/12. В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 22.09.2016 постанову суду першої інстанції скасовано та прийнято нову постанову про відмову в позові.

Судами попередніх інстанцій встановлено, що 25.06.2012 Кам'янсько-Дніпровським районним судом Запорізької області видані виконавчі листи по справі №0811/1396/12 про:

- зобов'язання Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області розглянути клопотання позивача ОСОБА_2 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою відносно відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та розпорядженням голови райдержадміністрації надати ОСОБА_2 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства площею орієнтовно 12 га із земель резерву та запасу біля с. Грізне Вільнянського району Запорізької області в контурі 516,517 карти землеустрою;

- зобов'язання Вільнянської РДА Запорізької області розглянути клопотання позивача ОСОБА_5 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою відносно відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та розпорядженням голови райдержадміністрації надати ОСОБА_5 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства пл. орієнтовно 20 га із земель резерву та запасу біля с. Новотроїцьке Вільнянського району Запорізької області.

Виконавче провадження щодо стягувача ОСОБА_6 було зареєстровано за №33237068 та постановою державного виконавця від 06.07.2012 було відкрито виконавче провадження.

Виконавче провадження щодо стягувача ОСОБА_5 було зареєстровано за №33470261 та постановою державного виконавця від 20.07.2012 було відкрито виконавче провадження.

У зв'язку із змінами в законодавстві, зокрема Закону України «Про Державний земельний кадастр» згідно якого реєстрацію земельних ділянок було передано до Державних кадастрових реєстраторів, державним виконавцем було подано до суду заяву про встановлення способу та порядку виконання рішення суду.

Ухвалою Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 23.07.2014 у справі №318/2077/14-а замінено сторону виконавчого провадження на Головне управління Держземагенства у Запорізькій області та зобов'язано Головне управління Держземагенства у Запорізькій області, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Парамонова, 15:

- розглянути клопотання позивача ОСОБА_2 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою відносно відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та надати ОСОБА_2 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства площею орієнтовно 12 га із земель резерву та запасу біля с Грізне Вільнянського району Запорізької області в контурі 516,517 карти землеустрою;

- розглянути клопотання позивача ОСОБА_5 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою відносно відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та розпорядженням голови райдержадміністрації надати ОСОБА_5 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства пл. орієнтовно 20 га із земель резерву та запасу біля с. Новотроїцьке Вільнянського району Запорізької області.

У зв'язку із реорганізацією Головного управління Держземагенства у Запорізькій області шляхом його приєднання до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області та на підставі заяви Головного управління Держземагенства у Запорізькій області ухвалою Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 24.12.2015 замінено спосіб і порядок виконання постанови Кам'янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 30.05.2012 шляхом визначення наступного порядку та способу:

- зобов'язати Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області вул. Українська 50 м.Запоріжжя розглянути клопотання позивача ОСОБА_2 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою відносно відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та письмовим наказом "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою" начальника Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області або посадової особи яка на час виконання рішення буде уповноважена виконувати вказані функції.

- надати ОСОБА_2 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства площею орієнтовно 12 га із земель резерву та запасу розташованих на території Любимівської сільради Вільнянського району Запорізької області біля с. Грізне Вільнянського району Запорізької області в контурі 516, 517 карти землеустрою;

- зобов'язати Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області вул..Українська 50 м.Запоріжжя розглянути клопотання позивача ОСОБА_5 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою відносно відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та письмовим наказом «Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою» начальника Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області або посадової особи яка на час виконання рішення буде уповноважена виконувати вказані функції;

- надати ОСОБА_5 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства площею орієнтовано 20 га із земель резерву та запасу розташованих на території Любимівської сільради Вільнянського району Запорізької біля с. Новотроїцьке Вільнянського району Запорізької області.

Зазначеною ухвалою фактично суд здійснив заміну сторони - боржника за виконавчими провадженнями ВП №33470261 та ВП №33237068 на Головне управління Держгеокадастру у Запорізької області.

Наказом Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області №135 від 29.12.2015 надано ОСОБА_5 дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність безоплатно земельну ділянку для ведення фермерського господарства орієнтовано 20 га із земель резерву та запасу розташованих на території Любимівської сільради Вільнянського району Запорізької біля с. Новотроїцьке Вільнянського району Запорізької області.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст