Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КАС ВП від 15.08.2019 року у справі №524/3206/16-а

Ухвала КАС ВП від 15.08.2019 року у справі №524/3206/16-а

01.09.2020
Автор:
Переглядів : 106

ПОСТАНОВА

Іменем України

16 серпня 2019 року

Київ

справа №524/3206/16-а

адміністративне провадження №К/9901/8725/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

головуючого судді (судді-доповідача) - Данилевич Н.А.,

суддів - Бевзенка В. М.,

Кашпур О.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження

касаційну скаргу Управління патрульної поліції у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції

на постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2016 року (головуючий суддя - Бондар В.О., судді - Кононенко З.О., Калитка О.М.)

у справі №524/3206/16-а

за позовом ОСОБА_1

до Рядового поліції 2-ої роти УПП у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції Дерев`янка Олега Миколайовича, Управління патрульної поліції у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції

про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, -

в с т а н о в и в :

І. ІСТОРІЯ СПРАВИ.

Короткий зміст позовних вимог.

1. В травні 2016 року ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) звернувся до Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області з адміністративним позовом до Рядового поліції 2-ої роти УПП у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції Дерев`янка Олега Миколайовича (далі - відповідач 1, Дерев`янко О.М. ), Управління патрульної поліції у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції (далі - відповідач 2, скаржник, УПП у м.Кременчук ДПП), в якому просив:

1.1. визнати протиправними дії поліцейського 2-ої роти УПП у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції Дерев`янка О.М. щодо притягнення його до адміністративної відповідальності;

1.2. визнати протиправною та скасувати постанову у справі про адміністративне правопорушення серії ПС3 №023552 від 14.04.2016 року, провадження у справі закрити.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції.

2. Постановою Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 01 червня 2016 року в задоволенні адміністративного позову ОСОБА_1 до Рядового поліції 2-ої роти УПП у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції Дерев`янка Олега Миколайовича, Управління патрульної поліції у м.Кременчук Департаменту патрульної поліції про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення - відмовлено.

3. Відмовляючи в задоволенні позовних вимог, суд першої інстанції зазначив, що на підтвердження законності прийнятого рішення про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності відповідачами надано суду відеозапис, на якому зафіксовано факт порушення позивачем правил дорожнього руху, а саме зупинка транспортного засобу в зоні дії знаку 3.34 «Зупинку заборонено». Також з відеозапису вбачається, що позивач не виконав вимоги ПДР України в частині ввімкнення аварійної сигналізації чи встановлення знаку аварійної зупинки або миготливого червоного ліхтаря. Доводи ОСОБА_1 про вимушену зупинку автомобіля через відсутність пального не знайшли свого підтвердження, оскільки поліцейськими був перевірений покажчик пального в автомобілі позивача, що відображено на відеозапису. Окрім цього, відповідачами надані фотознімки з місця вчинення правопорушення, на яких відображено місце розташування дорожнього знаку 3.34 «Зупинку заборонено» та зафіксовано автомобіль позивача, у місці його зупинки. В ході розгляду справи про адміністративне правопорушення позивачу були роз`яснені права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Вказані докази підтверджують факт вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.222 КУпАП, а також те, що притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності відбулось без порушення вимог законодавства.

Короткий зміст рішення суду апеляційної інстанції.

4. Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2016 року, апеляційну скаргу ОСОБА_1 задоволено.

4.1. Постанову Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 01.06.2016р. по справі № 524/3206/16-а скасовано та прийнято нову постанову, якою позов задоволено.

4.2. Скасовано постанову у справі про адміністративне правопорушення серії ПС3 №023552 від 14.04.2016 року.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст