Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КАС ВП від 15.05.2019 року у справі №820/4563/16

Ухвала КАС ВП від 15.05.2019 року у справі №820/4563/16

10.08.2020
Автор:
Переглядів : 342



ПОСТАНОВА

Іменем України

14 травня 2019 року

Київ

справа №820/4563/16

адміністративне провадження №К/9901/34824/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду: судді-доповідача Берназюка Я.О., судді Гриціва М.І., судді Коваленко Н.В., розглянувши в письмовому провадженні у касаційному порядку адміністративну справу № 820/4563/16

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Укртехносфера»

до В.о. начальника Харківського обласного територіального управління Антимонопольного комітету України Фастової Н.Ф.

про визнання незаконною та скасування вимоги,

за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Укртехносфера»

на ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 10 січня 2017 року (у складі колегії суддів: Сіренко О.І., Дикарєвої С.В., Спаскіна О.А.),

В С Т А Н О В И В :

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Укртехносфера» (далі - позивач) звернулася до суду з адміністративним позовом до в.о. начальника Харківського обласного територіального управління Антимонопольного комітету України Фастової Н.Ф. про визнання незаконною та скасування вимоги.

Короткий зміст рішень судів першої та апеляційної інстанцій

26 серпня 2016 року ухвалою Харківського окружного адміністративного суду відмовлено у відкритті провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Укртехносфера" до в.о. начальника Харківського обласного територіального управління Антимонопольного комітету України Н.Ф. Фастової про визнання незаконною та скасування вимоги.

16 грудня 2016 року на зазначену ухвалу суду Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Укртехносфера" подано апеляційну скаргу.

В апеляційній скарзі Товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Укртехносфера" було заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду по справі.

10 січня 2017 року ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду у задоволені клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Укртехносфера" про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Харківського окружного адміністративного суду від 26 серпня 2016 року у справі № 820/4563/16 - відмовлено. Визнано неповажними причини пропуску строку, передбаченого частиною третьою статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на момент винесення оскаржуваного рішення).

Короткий зміст вимог касаційної скарги

Не погоджуючись з рішенням суду апеляційної інстанції, вважаючи його незаконним та необґрунтованим, позивач звернувся із касаційною скаргою до Вищого адміністративного суду України, в якій просять скасувати рішення суду апеляційної інстанції та направити справу для продовження розгляду до суду апеляційної інстанції.

ПРОЦЕСУАЛЬНІ ДІЇ У СПРАВІ ТА КЛОПОТАННЯ УЧАСНИКІВ СПРАВИ

Касаційна скарга подана 06 лютого 2017 року.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 06 лютого 2017 року відкрито касаційне провадження у справі № 820/4563/16, витребувано адміністративну справу та запропоновано сторонам надати заперечення на касаційну скаргу, однак розгляд справи цим судом не був закінчений.

Згідно з пунктом 4 Перехідних положень КАС України касаційні скарги на судові рішення в адміністративних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного адміністративного суду.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06 березня 2018 року для розгляду цієї справи визначено новий склад колегії суддів, а саме: судді-доповідача Берназюка Я.О., суддів Гриціва М.І. та Коваленко Н.В.

Верховний Суд ухвалою від 13 травня 2019 року прийняв до провадження адміністративну справу № 820/4563/16 та призначив її до розгляду в порядку письмового провадження за наявними матеріалами без повідомлення та виклику учасників справи колегією у складі трьох суддів з 14 травня 2019 року.

При розгляді цієї справи в касаційному порядку учасниками справи клопотань заявлено не було.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст