Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КАС ВП від 08.07.2019 року у справі №855/229/19

Ухвала КАС ВП від 08.07.2019 року у справі №855/229/19

27.08.2020
Автор:
Переглядів : 108

ПОСТАНОВА

Іменем України

06 липня 2019 року

Київ

справа №855/229/19

адміністративне провадження №А/9901/180/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

головуючого - Уханенка С.А.,

суддів: Кашпур О.В., Радишевської О.Р.,

за участю:

секретаря судового засідання - Бугаєнко Н.В.,

представника позивача - ОСОБА_4,

третьої особи - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 02 липня 2019 року (головуючий суддя Костюк Л.О., судді Бужак Н.П., Мельничук В.П.) у справі за позовом ОСОБА_1 до Центральної виборчої комісії, третя особа ОСОБА_2 про скасування постанови Центральної виборчої комісії від 25.06.2019 року №1275 в частині реєстрації кандидатом у народні депутати України ОСОБА_2,

В С Т А Н О В И В:

30 червня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Центральної виборчої комісії та просив:

- скасувати постанову Центральної виборчої комісії від 25 червня 2019 року №1275 в частині реєстрації кандидатом у народні депутати України ОСОБА_2.

Позов обґрунтував тим, що ОСОБА_2 , який зареєстрований постановою ЦВК від 25.06.2019 року №1275 кандидатом у народні депутати України, у поданій ним автобіографії зазначені недостовірні відомості, що є підставою вважати її неподаною та у зв`язку з чим ЦВК мала відмовити в реєстрації кандидата в народні депутати України ОСОБА_2

Рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 02 липня 2019 року у задоволенні адміністративного позову ОСОБА_1 відмовлено.

Судове рішення мотивоване підтвердженням факту, що ОСОБА_2 є адвокатом з огляду на наявність відповідного посвідчення адвоката та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, позивач подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального права, просить рішення суду першої інстанції скасувати та винести нове рішення, яким позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

В обґрунтування апеляційної скарги зазначено про відсутність інформації щодо ОСОБА_2 у Єдиному реєстрі адвокатів України та недостовірність наданого третьою особою свідоцтва про зайняття адвокатською діяльністю, оскільки відповідно до листа Ради адвокатів м. Києва від 01.07.19р. №379 Рішення про видачу ОСОБА_2 свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю нею не приймалось та свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю - не видавалось.

Заперечення на апеляційну скаргу з боку відповідача не подавалися.

Третьою особою ОСОБА_2 подані заперечення на апеляційну скаргу, згідно з якими він просив відмовити в задоволенні апеляційної скарги і рішення суду першої інстанції залишити без змін, з огляду на повноту встановлених обставин справи та відсутність порушень норм матеріального права судом першої інстанції.

У судовому засіданні представник позивача підтримав вимоги апеляційної скарги.

Третя особа в судовому засіданні заперечила проти апеляційної скарги.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, що в силу частини третьої статті 268 КАС України не перешкоджає розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника позивача та третьої особи, перевіривши правильність застосування судом першої інстанції норм матеріального і процесуального права, колегія суддів дійшла такого висновку.

Судом першої інстанції встановлено, що постановою Центральної виборчої комісії від 25.06.2019 року №1275 ОСОБА_1 та ОСОБА_2 зареєстровані кандидатами у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 66 у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Отже, суть спору полягає у визначенні наявності підстав у Центральної виборчої комісії для відмови ОСОБА_2 у реєстрації його у кандидати в народні депутати України під час розгляду поданих документів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст