Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КАС ВП від 18.01.2018 року у справі №822/2439/17

Ухвала КАС ВП від 18.01.2018 року у справі №822/2439/17

04.10.2020
Автор:
Переглядів : 144

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2020 року

м. Київ

справа № 822/2439/17

адміністративне провадження № К/9901/2180/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

головуючого Стрелець Т.Г.,

суддів: Рибачука А.І., Стеценка С.Г.,

розглянувши у судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами адміністративну справу №822/2439/17

за позовом ОСОБА_1 до уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» Волкова Олександра Юрійовича, третя особа - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, провадження по якій відкрито

за касаційною скаргою Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» Гриценка В.В. на постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2017 року (прийняту у складі судді Лабань Г.В.) та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року (постановлену у складі колегії суддів: головуючого судді - Сторчака В.Ю., суддів: Мельник-Томенко Ж.М., Ватаманюка Р.В.),

у с т а н о в и в :

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Михайлівський" Волкова Олександра Юрійовича, третя особа: Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, у якому просив:

- зобов`язати Уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк Михайлівський" Волкова Олександра Юрійовича включити дані про рахунок ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) до переліку рахунків, за якими вкладник має право на відшкодування коштів за вкладом у ПАТ "Банк Михайлівський" за рахунок Фонду по договору банківського рахунку "Поточний рахунок для обслуговування строкового вкладу (депозиту) №980-050-000001520 від 15.04.2016 в сумі 200 088,68 грн.

2. Позовні вимоги обґрунтовано тим, що уповноваженою особою Фонду протиправно не включено дані про рахунок позивача до переліку рахунків, за якими вкладник має право на відшкодування коштів за вкладом у публічному акціонерному товаристві "Банк Михайлівський" за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Короткий зміст рішення суду І інстанції

3. 24 жовтня 2017 року Хмельницький окружний адміністративний суд вирішив:

Адміністративний позов задовольнити.

Зобов`язати Уповноважену особу Фонду включити дані про рахунок ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) до переліку рахунків, за якими вкладник має право на відшкодування коштів за вкладом у ПАТ "Банк Михайлівський" за рахунок Фонду по договору банківського рахунку "Поточний рахунок для обслуговування строкового вкладу (депозиту) №980-050-000001520 від 15.04.2016 в сумі 200 088 (двісті тисяч вісімдесят вісім) грн. 00 коп.

4. Задовольняючи позовні вимоги, суд першої інстанції виходив з того, що уповноваженою особою Фонду протиправно не включено дані про рахунок позивача до переліку рахунків, за якими вкладник має право на відшкодування коштів за вкладом у публічному акціонерному товаристві "Банк Михайлівський" за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Короткий зміст рішення суду апеляційної інстанції

5. 13 грудня 2017 року Вінницький апеляційний адміністративний суд вирішив:

Апеляційну скаргу уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Публічного акціонерного товариства "Банк Михайлівський" Волкова Олександра Юрійовича залишити без задоволення, а постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2017 року - без змін.

6. Апеляційний суд мотивував своє рішення тим, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права. Доводи апеляційної скарги не спростовують висновків суду першої інстанції.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

7. 09 січня 2018 року до Верховного Суду надійшла касаційна скарга Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» Гриценка Володимира Володимировича.

У касаційній скарзі скаржник просить постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2017 та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року у справі № 822/2439/17 скасувати та прийняти нову постанову, якою у задоволенні позовних вимог відмовити.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст