Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Питання використання приаеродромної території

Питання використання приаеродромної території | від 23-12-2021 - 1427-2021-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 23 грудня 2021 р. № 1427
Київ

Питання використання приаеродромної території

Відповідно до частини третьої статті 69 Повітряного кодексу України, підпунктів 3 і 4 пункту 11 розділу II “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України від 17 жовтня 2019 р. № 199-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок визначення у містобудівних умовах та обмеженнях граничної висоти та планувальних обмежень забудови земельних ділянок на приаеродромній території та інформаційної взаємодії з цією метою;

Порядок встановлення обмежень використання приаеродромної території.

2. Внести до постанов Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 р. № 954 “Про затвердження Положення про використання повітряного простору України” (Офіційний вісник України, 2017 р., № 101, ст. 3118) і від 23 червня 2021 р. № 681 “Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва” (Офіційний вісник України, 2021 р., № 55, ст. 3401) зміни, що додаються.

3. Рекомендувати провайдерам аеронавігаційного обслуговування та експлуатантам аеродромів (вертодромів) до 22 квітня 2022 р. забезпечити підключення до електронного кабінету користувача провайдера аеронавігаційного обслуговування та експлуатанта аеродрому (вертодрому) в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

4. Міністерству розвитку громад та територій забезпечити:

1) до 18 лютого 2022 р. розроблення електронного кабінету користувача Державної авіаційної служби та Міністерства оборони в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва;

2) до 25 березня 2022 р. розроблення електронного кабінету користувача провайдера аеронавігаційного обслуговування та експлуатанта аеродромів (вертодромів) в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

5. Державній авіаційній службі забезпечити:

1) до 25 лютого 2022 р. підключення до електронного кабінету користувача Державної авіаційної служби в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва;

2) до 25 березня 2022 р. внесення до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відомостей про аеродроми (вертодроми) цивільної авіації, крім інформації, що містить державну таємницю, із зазначенням: найменування аеродрому (вертодрому), експлуатанта аеродрому (веродрому), розміру приаеродромної території аеродрому (вертодрому) в кілометрах, перевищення аеродрому (вертодрому) (перевищення найвищої точки посадкової площі над рівнем моря) в балтійській системі висот, координат контрольної точки аеродрому (вертодрому).

6. Міністерству оборони забезпечити:

1) до 25 лютого 2022 р. підключення до електронного кабінету користувача Міністерства оборони в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва;

2) до 25 березня 2022 р. внесення до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відомостей про аеродроми (вертодроми) державної авіації, крім інформації, що містить державну таємницю, із зазначенням: найменування аеродрому (вертодрому), експлуатанта аеродрому (веродрому), розміру приаеродромної території аеродрому (вертодрому) в кілометрах, перевищення аеродрому (вертодрому) (перевищення найвищої точки посадкової площі над рівнем моря) в балтійській системі висот, координат контрольної точки аеродрому (вертодрому).

7. До початку функціонування та підключення користувачів кабінету провайдера аеронавігаційного обслуговування та експлуатанта аеродромів (вертодромів) в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва взаємодія між такими користувачами здійснюється в паперовій формі, а отримані в паперовій формі документи (оцінки) підлягають завантаженню до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва під час створення Державною авіаційною службою висновку щодо граничної висоти об’єктів на приаеродромній території.

8. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади привести у шестимісячний строк свої нормативно-правові акти та будівельні норми у відповідність з цією постановою.

9. Рекомендувати органам місцевого самоврядування керуватися Порядком встановлення обмежень використання приаеродромної території під час розгляду та погодження обмежень використання приаеродромної території.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 21




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 грудня 2021 р. № 1427

ПОРЯДОК
визначення у містобудівних умовах та обмеженнях граничної висоти і планувальних обмежень забудови земельних ділянок на приаеродромній території та інформаційної взаємодії з цією метою

1. Цей Порядок встановлює процедуру визначення у містобудівних умовах та обмеженнях граничної висоти і планувальних обмежень забудови земельних ділянок на приаеродромній території та механізм взаємодії з цією метою між відповідним уповноваженим органом містобудування та архітектури та експлуатантом аеродрому (вертодрому), Державіаслужбою та/або Міноборони, отримання відомостей про перевищення аеродрому (перевищення найвищої точки посадкової площі над рівнем моря) та застосовується до затвердження містобудівної документації з урахуванням обмежень використання відповідної приаеродромної території, встановлених згідно з Повітряним кодексом України.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст