Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Питання Міністерства цифрової трансформації

Питання Міністерства цифрової трансформації | від 30-06-2023 - 856-2019-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 18 вересня 2019 р. № 856
Київ

Питання Міністерства цифрової трансформації

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Положення про Міністерство цифрової трансформації України, що додається.

2. Внести до актів Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

3. Міністерству цифрової трансформації подати у двомісячний строк Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з цієї постанови, у тому числі щодо створення, віднесення до сфери управління державних підприємств, установ та організацій.

4. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади внести протягом трьох місяців з дня набрання чинності цією постановою в установленому порядку Кабінетові Міністрів України проекти актів законодавства та привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

5. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім підпункту 20 пункту 4 Положення, затвердженого цією постановою, який набирає чинності одночасно з набранням чинності актом Кабінету Міністрів України про перехід функцій центрального засвідчувального органу від Міністерства юстиції.

Прем'єр-міністр України

О.ГОНЧАРУК

Інд. 49




ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 18 вересня 2019 р. № 856

ПОЛОЖЕННЯ
про Міністерство цифрової трансформації України

{У тексті Положення: слово “телекомунікацій” замінено словами “електронних комунікацій”; слово “телекомунікаційних” замінено словами “електронних комунікаційних”; слово “інформаційно-телекомунікаційних” замінено словом “інформаційно-комунікаційних“ згідно з Постановою КМ № 645 від 27.06.2023}

1. Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифри) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

Мінцифри є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики: у сферах цифровізації, цифрового розвитку, цифрової економіки, цифрових інновацій та технологій, електронного урядування та електронної демократії, розвитку інформаційного суспільства, інформатизації; у сфері впровадження електронного документообігу; у сфері розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян; у сферах відкритих даних, публічних електронних реєстрів, розвитку національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності, розвитку інфраструктури широкосмугового доступу до Інтернету електронної комерції та бізнесу; у сфері надання електронних та адміністративних послуг; у сферах електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації; у сфері розвитку ІТ-індустрії; у сфері розвитку та функціонування правового режиму Дія Сіті.

{Абзац другий пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 548 від 01.07.2020, № 1162 від 03.11.2021, № 501 від 29.04.2022, № 645 від 27.06.2023}

Мінцифри забезпечує виконання функцій центрального засвідчувального органу.

2. Мінцифри у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства.

3. Основними завданнями Мінцифри є формування та реалізація державної політики:

у сферах цифровізації, цифрового розвитку, цифрової економіки, цифрових інновацій та технологій, електронного урядування та електронної демократії, розвитку інформаційного суспільства;

{Абзац другий пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 548 від 01.07.2020}

у сфері впровадження електронного документообігу;

{Пункт 3 доповнено новим абзацом згідно з Постановою КМ № 548 від 01.07.2020}

у сфері розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст