Головна Сервіси для юристів Постанови КМУ Питання фінансування об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2022 році за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії

Питання фінансування об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2022 році за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії | від 21-07-2022 - 64-2022-п

[ image ]

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 19 січня 2022 р. № 64
Київ

{Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ № 803 від 15.07.2022 }

Питання фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2022 році за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії

Кабінет Міністрів України постановляє :

1. Затвердити такі, що додаються:

Умови залучення кредитних коштів та надання державних гарантій у 2022 році для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями Державного агентства автомобільних доріг;

перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2022 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії.

2. Внести до Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2018 р. № 382 (Офіційний вісник України, 2018 р., № 42, ст. 1480; 2021 р., № 100, ст. 6607), зміни, що додаються.

3. Уповноважити Міністра фінансів підписувати документи щодо надання державних гарантій за зобов’язаннями Державного агентства автомобільних доріг за умови виконання Агентством вимог, передбачених Умовами, затвердженими цією постановою.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 21



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 19 січня 2022 р. № 64

УМОВИ
залучення кредитних коштів та надання державних гарантій у 2022 році для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями Державного агентства автомобільних доріг

1. Ці Умови регулюють відносини, пов’язані з наданням відповідно до статті 6 Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” Кабінетом Міністрів України державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, що здійснюються Укравтодором (далі - запозичення).

2. Державною гарантією забезпечується повне виконання зобов’язань із погашення основної суми запозичень, сплати відсотків за ними та інших зобов’язань, що випливають із запозичень.

3. Укравтодор здійснює запозичення, зобов’язання за якими забезпечені державною гарантією, на таких умовах:

обсяг запозичення - до 20 млрд. гривень;

строки запозичення - до 15 років;

вид забезпечення - державна гарантія.

Умови запозичення, в тому числі процентна ставка, визначаються у кредитному договорі та/або рішенні про емісію облігацій (проспекті емісії) та/або умовах облігацій, проекти яких погоджуються з Мінфіном.

4. Запозичення використовуються для фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення за переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 2022 р. № 64 “Питання фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2022 році за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії”, та для сплати комісій за залучення позики в розмірі до 1 відсотка суми запозичення.

5. Для надання державних гарантій за запозиченнями Укравтодор подає Мінфіну документи, передбачені Порядком здійснення Державним агентством автомобільних доріг запозичень під державні гарантії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2020 р. № 142 (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 848).



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 19 січня 2022 р. № 64

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст