Головна Блог Аналітична стаття Статті Пенсія в Україні: народжені у 1980-90-х її не отримають (ІНФОГРАФІКА)

Пенсія в Україні: народжені у 1980-90-х її не отримають (ІНФОГРАФІКА)

21.07.2016
Переглядів : 8353

Сучасна молодь, народжена в 80-90 гг. вже сьогодні усвідомлює, що, розраховуючи на державу, старіти доведеться без пенсії. І проблема тут не стільки в економічній кризі, скільки у простій арифметиці демографії.

Як складеться доля майбутніх пенсіонерів, який шлях обрати, щоб забезпечити собі безбідну старість? У цьому питанні нам допомагали розібратися експерти:

Микола Шамбір – заступник голови Пенсійного фонду України;

Олександр Ткач – експерт по недержавним пенсійним фондам;

Лідія Шапошникова – консультант ІСК Груп з пенсійного страхування.

Реалії Пенсійного фонду України

Зараз всі знають, що Пенсійний фонд України – банкрут. І не тому, що з нього крадуть гроші, як вважаэ більшість (пенсійний фонд – самий не корумпований орган, запевняє консультант ІСК Груп Лідія Шапошникова), а тому що пенсійний фонд поповнюється податками, які сплачують працюючі.

На жаль, працюючого населення в нашій країні з кожним роком стає все менше і менше, тому люди, які були народжені в 80-90 рр., можуть залишитися взагалі без пенсій!

Згадайте новину: Пенсія менше 10 000 грн? З 1 липня податки не платиш!

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст