Головна Блог Новини "Панамський в'язень", або Повернення блудного Каськіва

"Панамський в'язень", або Повернення блудного Каськіва

28.08.2016
Переглядів : 1470

Панама має усі шанси стати синонімом слова "проблема". Принаймні у словнику українських політиків.

Спершу весь світ, і Україну в тому числі, сколихнула хвиля скандалів і публічних викриттів, що її спричинив "панамський архів". Після витоку інформації про офшорні компанії, багатьох українських політиків проймали дрижаки тільки від одного слова "Панама".

Тепер до списку таких людей додався ще один – Владислав Каськів. Для екс-глави Нацагентства "з питань інвестицій" вояж до Панами має всі шанси перетворитись на тюремне ув'язнення.

Причому Україна й Панама зараз сперечаються не про те, чи затримувати Каськіва – а про те, у чию в'язницю його посадити.

Згадайте новину: Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами та засновник громадянської компанії «Пора» Владислав Каськів оголошений у розшук

Шлях до "успіху"

Свого часу Каськів починав політичну кар'єру в "помаранчевому" таборі як один із лідерів "Пори" та нардеп НУНСу. Однак зі зміною кольорів влади на синьо-білі – Каськів "не загубився". За Януковича він очолив створене Агентство інвестицій і нацпроектів, де й став фігурантом одразу кількох гучних скандалів.

Найвідомішими серед них були проекти швидкісного Аероекспресу, який мав сполучити аеропорт "Бориспіль" із залізничним вокзалом Києва, та LNG-терміналу, який мав приймати скраплений газ. Обидва проекти, попри помпезні презентації і численні обіцянки, з тріском провалились. Не допоміг навіть лижний інструктор, з яким Каськів тріумфально підписав угоду на мільярд доларів про будівництво LNG-терміналу.

Після того, як з України втік Янукович, з рідних теренів мусив виїхати й голова його інвестагентства.

Нам вдалося зв'язатися з Каськівим 26 серпня, поки він перебуває у Панамі. Свій виїзд з України він назвав вимушеним кроком.

"Поки йде "розправа з непричасними", як і тисячі інших людей, я переїхав в Європу", – заявив Каськів.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст