Головна Блог Новини Ощадбанк: позов проти Росії подано

Ощадбанк: позов проти Росії подано

27.08.2016
Переглядів : 1906

Ощадбанк розпочинає новий важливий етап у процесуальному провадженні щодо його претензії до Російської Федерації в рамках двостороннього договору про захист інвестицій, яка випливає із тотального знищення його інвестицій в Криму через незаконну окупацію і фактичну анексію цієї території Росією.

Ми вважаємо за необхідне покроково інформувати громадськість про хід цього складного міжнародного судового процесу. Раніше ми повідомляли вам про перші три кроки:

1) офіційне письмове повідомлення до уповноважених представників Російської Федерації щодо претензій, які випливають з незаконного поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму

Згадайте новину: Після анексії Криму ЄСПЛ розглядає близько 500 заяв проти РФ

2) обрання юридичного представника у спорі проти Російської Федерації. Ним стала юридична фірма Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP – світовий лідер з вирішення міжнародних спорів

3) повідомлення Постійної палати арбітражного суду про те, що арбітражний трибунал у справі Ощадбанку проти Російської Федерації сформовано

Наразі інформуємо про результати першої процесуальної конференції, в процесі якої Ощадбанком було озвучено готовність подати позовну заяву із усією доказовою базою до кінця поточного місяця. Російська Федерація відмовилася від участі у засіданні.

В рамках першої процесуальної конференції, що відбулася 26 липня 2016 року, титулований арбітражний Трибунал, до складу якого входять пан Девід Ей. Ар. Уільямс КьюСі, Високоповажний Чарльз Ен.Брауер і пан Х’юго Перезкано Діаз, видав свій перший процесуальний Наказ за цією арбітражною справою.

Важливо відзначити, що відповідно до аргументованої пропозиції Ощадбанку, і на відміну від аналогічних інвестиційних процесів, ініційованих останнім часом іншими інвесторами проти Російської Федерації, Трибунал вирішив не призначати біфуркацію арбітражного розгляду, тобто прийняв нетипове рішення в міжнародних інвестиційних справах не «роздвоювати» процес та не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження. Таким чином, всі питання стосовно юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитків будуть заслухані в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи.

Згадайте новину: "Нафтогаз" ще раз заплатить іноземним адвокатам і спробує стягнути збитки з Росії за втрату майна у анексованому Криму або нове про "вишки Бойко"

Крім цього, відповідно до пропозиції Ощадбанку, якщо після подачі Ощадбанком позовної заяви, Російська Федерація буде продовжувати відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, Трибунал прийняв рішення, що позовна заява буде розглядатися за прискореним часовим графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017 року. Ощадбанк докладає всіх можливих зусиль, щоб належним чином представити свій позов проти Російської Федерації, а також отримати остаточне арбітражне рішення щодо компенсації значних втрат, які він поніс в результаті порушення Росією норм міжнародного права.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст