Головна Блог Новини Однажды в Украине! Суд звільнив безхатька прямо в залі, якого присяжні засудили на довічне позбавлення волі за умисне вбивство

Однажды в Украине! Суд звільнив безхатька прямо в залі, якого присяжні засудили на довічне позбавлення волі за умисне вбивство

09.10.2020
Автор:
Переглядів : 4513

Київський апеляційний суд скасував вирок, яким чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі за умисне вбивство. Суд закрив справу, бо не встановлено достатніх доказів для доведення вини та вичерпано можливості їх отримання.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 14 вересня.

5 червня 2019 року Шевченківський суд у складі суддів Слободянюка, Мартинова і присяжних Пономарьової, Довніч та Чупіної засудили чоловіка до довічного позбавлення волі.

За версією обвинувачення, наприкінці жовтня 2014 року, приблизно о 22 годині, обвинувачений, перебуваючи в гостях у потерпілого за місцем його проживання – в облаштованому під житло кооперативної автостоянки «Глибочицька», вживав із ним алкоголь і ґрунті особистих неприязних відносин завдав йому численних ножових поранень, що призвели до смерті. Наступного дня убивця начебто повернувся на місце злочину і забрав телефон потерпілого.

Згадайте новину: У нас відпускають вбивць а за $100 хабара дали 5 років в’язниці з конфіскацією

Обвинувачений вину не визнав і пояснив, що з убитим його влітку 2014 року познайомив товариш, кажучи, що той може допомогти з відновлення документів. Вони почали спілкуватися і він неодноразово приходив до покійного в гараж як випити, так і допомогти по роботі Востаннє вони бачилися всі втрьох 5 жовтня, коли зустрілися, щоб випити у парку біля кінотеатру «Київська Русь». Потім товариш провів його на залізничний вокзал і він вирушив на заробітки до Одеси.

4 листопада 2014 року він повернувся до міста Києва та направився до місця проживання свого товариша, де вони вдвох випили, і він залишився у нього переночувати, а на наступний день до них увірвались працівники поліції, які почали його обвинувачувати у вбивстві. Чоловік запевнив, що вбивство та крадіжку він не вчиняв, а зізнатися на стадії розслідування його змусили працівники поліції під погрозою.

У матеріалах справи був протокол від 5 листопада 2014 року, згідно з яким свідок впізнав на фото особу, яка 20 жовтня 2014 року продала його знайомому мобільний телефон марки «Нокіа». Телефон продав той самий чоловік, який познайомив обвинуваченого із вбитим. У цього ж чоловіка обвинувачений ночував перед тим, як його затримали і звинуватили у вбивстві. Суд не захотів приймати цей документ, оскільки він містить показання свідка, які суд має сприймати безпосередньо під час судового засідання, ця особа в суді не допитувалась. Особа, яка продавала телефон, хоча і була відома, в суді також не допитувалась і підозр у правоохоронців не викликала.

Втім, суд був вимушений виправдати чоловіка за епіозодом про крадіжку телефона саме через недоведеність.

Але суд визнав винним його у вбивстві.

Причому в основу вироку було покладено показання обвинуваченого не в залі суду, а під час слідчого експерименту. Зокрема, під час слідчого експерименту чоловік розповів, що вони з убитим пили горілку, а потім він схопив ножа зі столу і вдарив співрозмовника в груди. Після нетривалої боротьби покійний залишився лежати в гаражі. Що було далі він не пам’ятає. На відео чоловік чомусь говорив, що інцидент стався 5 жовтня, а не в кінці місяця, але суд просто списав на це на погану пам’ять.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст