Головна Блог Новини Нижче від найнижчої межі - суд пожалів хабалку призначаючи покарання за розповіді, що Маріуполь і Донецьк бомбили ЗСУ

Нижче від найнижчої межі - суд пожалів хабалку призначаючи покарання за розповіді, що Маріуполь і Донецьк бомбили ЗСУ

08.09.2022
Переглядів : 1975

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області оштрафував пенсіонерку за публічне заперечення збройної агресії проти України..

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 1 вересня.

Подія трапилась вранці 5 липня біля Будинку культури і техніки по вулиці Центральній, 2 у Жмеринці, де продавали сільгосппродукцію.

Згадайте новину: Покарання за скоєння злочину в умовах воєнного стану буде наближеним до максимальної межі, передбаченої КК України

У присутності численних свідків жінка говорила, що «військовослужбовці Збройних сил України здійснюють обстріли мирного населення України», «місто Маріуполь розбомбили Збройні сили України», «місто Донецьк бомбили Збройні сили України», «місто Бучу розбомбили українці та здійснювали там насилля, а не те, що показують в новинах, то все брехня», «зґвалтування та мародерство на захоплених територіях вчиняють наші українці та Збройні сили України», «путін не оголосив нам війну та не бомбить нас, це все Збройні сили України», «не росія напала на Україну, а Україна на росію», «такої країни, як Україна, не повинно бути, а повинна бути єдина росія».

Згадайте новину: За повідомлення про місце розташування ЗСУ - 15 років позбавлення волі

Жінку звинуватили за ч.1.ст. 111-1 ККУ — публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України.

Обвинувачена надала письмову заяву, в якій беззаперечно визнала свою вину та погодилася на розгляд у спрощеному провадженні без судового розгляду.

Суд вважає, що покарання, передбачене законом у вигляді заборони обіймати деякі посади або займатися певною діяльністю, є явно несправедливим. Водночас обвинувачена є особою похилого віку (67 років), тривалий час займається виготовленням і продажем ковбасних виробів, а, отже, має доходи і характеризується позитивно, раніше несудима.

З огляду на такі обставини суд вирішив призначити жінці інше покарання — нижче від найнижчої межі, встановленої законом. А саме оштрафував на 8500 гривень.

Згадайте новину: За антиукраїнські пости і заклики до «Буковинської республіки» дописувача FB оштрафували на 34 тисячі

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст