Головна Блог Новини Недоброчесна стратегія. У справу про смертельну ДТП екссудді Тандира зайшов адвокат із «конфліктом інтересів»

Недоброчесна стратегія. У справу про смертельну ДТП екссудді Тандира зайшов адвокат із «конфліктом інтересів»

27.08.2024
Переглядів : 1177

Святошинський районний суд міста Києва 23 серпня продовжив тримання паід вартою колишнього судді Олексія Тандира ще на два місяці.

25 травня 2023 року опівночі на Берестейському проспекті у Києві суддя Тандир збив на блокпосту 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який розставляв на дорозі пластикові загородження за пару хвилин до комендантської години. Хлопець загинув на місці. Тандира ж одразу затримали і в машині знайшли недопиту пляшку віскі.

Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя Тандир на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Сьогодні обвинувачений утримується під вартою без визначення застави. Тандир працював суддею Макарівського районного суду Київської області з 2010 року, із 2021-го і на момент ДТП був також головою цього суду.

У загиблого Бондаренка залишилась дружина і троє дітей. У підготовчому засіданні рідні загиблого заявили цивільний позов на суму 38 мільйонів гривень.

Закон передбачає для Тандира максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Адвокат із судді стягував гроші

Останніх пів року суд мав би допитувати свідків. Більшість яких військовослужбовці та поліціянти дають показання про організацію роботи блокопсту в закритому засіданні. Наразі допитано менше половини свідків. Тому що розгляд справи фактично заблокований неявками захисників.

Тиждень тому стало відомо, що обвинувачений залишився без основних адвокатів Олег Юрченко та Ірина Бовнегра, які представляли його в судових засіданнях, припинили договори про надання правової допомоги. У засіданні 23 серпня стало відомо, що Тандира покидає і третій адвокат Кузик, який працював поза межами залу суду.

У судове засідання 23 серпня прибув новий адвокат Сергій Максюк, якому свідоцтво видала Рада адвокатів Київської області у 2018 році.

Максюк на запитання судді уточнив, що Тандир має угоду з адвокатським обʼєднанням із Дніпра. Оскільки суд проходить у Києві, то адвокатське обʼєднання уповноважило Максюка вести справу. «Якщо сторони виконають взяті на себе зобовʼязання, у тому числі, щодо оплати моїх послуг, я буду надалі брати участь, представляти, захищати…», пояснив Максюк.

Тандир і його адвокат у перерві в судовому засіданні відмовилися відповідати, як називається те саме адвокатське обʼєднання, яке надає послуги колишньому судді. При цьому сам Тандир сказав, що угоду підписувала його сімʼя, тому він, начебто не в курсі.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст